URBACT good practices call aangekondigd

Bevordering van economische en sociale ontwikkelingen Europa

Bijna twee derde van de Europese bevolking woont in stedelijk gebied. Vandaar dat de aanpak van gemeenschappelijke uitdagingen voor steden op het gebied van werkloosheid, armoede, economische groei en het milieu van essentieel belang is voor de economische en sociale ontwikkeling van Europa. Het Europese programma URBACT richt zich op het stimuleren van de kennis, capaciteit en expertise van steden op het gebied van netwerken en stedelijke ontwikkeling. Door middel van netwerken kunnen steden informatie en ‘good practices’ met elkaar uitwisselen. Hierdoor kunnen Europese steden van elkaar leren om zo gedeelde complexe uitdagingen aan te pakken.

Nieuw type URBACT call wordt binnenkort gelanceerd

Dit jaar verbreedt URBACT het aanbod aan ondersteunende faciliteiten voor steden met de introductie van een nieuw type call voor ‘good practices’. Hier bereikte het URBACT Monitoring Committee begin oktober in Bratislava overeenstemming over. De nieuwe call, genaamd ‘Good Practice Transfer Networks’, is gericht op het stimuleren van het delen van oplossingen voor complexe problematiek waar Europese steden gezamenlijk mee kampen. Er ontstaat zo een verzameling van succesvolle Europese projecten, die ter inspiratie dient voor toekomstige stedelijke projecten in Europa of daarbuiten. In tegenstelling tot het originele netwerkconcept van URBACT wordt er bij deze variant uitgegaan van een partnerschap gebaseerd op een succesvol eerder uitgevoerd project met grote overdrachtspotentie.

De call wordt in december 2016 gepubliceerd.

Hezelburcht adviseert u graag

Heeft u een project lopen gericht op het bevorderen van stedelijke ontwikkelingen in Europa? Wellicht is URBACT dan interessant voor u. Het EU-team van Hezelburcht adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 088 495 20 00 voor meer informatie.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

URBACT
Gerelateerde subsidie URBACT
Het Europese URBACT richt zich op stedelijke ontwikkeling en netwerken en het vergroten van de kenni...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.