Update: Laatste stand van zaken BOSA-subsidie bekend

Met behulp van de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) kunnen amateursportorganisaties investeren in energiebesparing, toegankelijkheid en circulaire materialen in hun accommodatie. Net als in 2019, is er in 2020 een budget van € 87 miljoen beschikbaar.

Wat is de BOSA-subsidie?

  • De subsidieregeling BOSA kan aangevraagd worden door amateursportorganisaties voor investeringen/maatregelen in sportaccommodatie.
  • De subsidie bedraagt 20% van een investering en is interessant voor investeringen vanaf € 25.000,-.
  • Er kan extra subsidie aangevraagd worden voor energiebesparing, verbetering van toegankelijkheid en nu ook circulair gebruik van materialen. Een voorwaarde is wel dat deze maatregelen voorkomen in de bijbehorende maatregelenlijst.

Laatste stand van zaken | 30 maart 2020

In een eerder nieuwsbericht uit november 2019 gaven wij al aan dat er voor 2020 enkele wijzigingen zouden plaatsvinden binnen de BOSA-subsidie. U kunt hier daarover meer lezen. Dit zijn de nieuwste updates voor de regeling:

  • Voldoende budget

Op dit moment is voor ongeveer € 11 miljoen aan subsidie aangevraagd. Voor dit jaar is het resterende budget daarmee ongeveer € 76 miljoen. Ook in 2020 maken sportverenigingen en -stichtingen dus weer gebruik van de BOSA-regeling. Uiteraard is er nog voldoende budget voor andere amateursportorganisaties om te profiteren van deze regeling!

  • Maatregelenlijst geüpdatet

Tot slot is ook de maatregelenlijst inmiddels geüpdatet. Om in aanmerking te komen voor subsidie, dienen de te nemen maatregelen op deze lijst te staan. Deze lijst is zoals eerder aangegeven uitgebreid met een derde categorie. Naast de categorieën ‘energiebesparing’ en ‘toegankelijkheid’ is nu ook ‘circulair gebruik van materialen’ toegevoegd.

Interesse in de BOSA-regeling?

Hezelburcht heeft ruime ervaring met het ondersteunen bij subsidieaanvragen voor onder andere stichtingen, verenigingen en bedrijven. Wilt u graag meer weten over de BOSA-subsidie? Of bent u zich nog aan het oriënteren en wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op!

Meer weten over BOSA? Overleg met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over de subsidieregeling BOSA? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00