Tweede call European Urban Initiative open voor aanvragen

De tweede call van het European Urban Initiative (EUI) is op 31 mei open gegaan. Het European Urban Initiative is een instrument van de EU om uitdagingen in stedelijke gebieden in de Europese Unie aan te pakken. De subsidie ondersteunt steden bij het opstarten van deze projecten en helpt hen om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. Voor de tweede ronde is € 120 miljoen beschikbaar. U kunt nu uw aanvraag indienen tot 5 oktober 2023.

Komt uw project in aanmerking voor subsidie?

Aanvragen is vooral interessant voor kleine en middelgrote steden. Stedelijke autoriteiten, verenigingen, groepen van stedelijke autoriteiten of plaatselijke administratieve organisaties van steden met ten minste 50.000 inwoners kunnen een aanvraag indienen. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet uw project focus hebben op een van de drie volgende onderwerpen:

  1. Greening Cities: het experimenteren met en leveren van tastbare innovatieve oplossingen op het gebied van groene infrastructuur om de uitdagingen op het gebied van biodiversiteit, vervuiling, hulpbronnen en klimaat beter aan te pakken.
  2. Duurzaam toerisme: ondersteuning van groene en digitale transformatie en veerkracht van het ecosysteem van het toerisme op lange termijn.
  3. Talent benutten in krimpende steden: met name in regio’s die de Europese Commissie in de mededeling ‘Talent benutten in de regio’s van Europa’ heeft aangewezen, om talent te behouden en aan te trekken.

Lees hier meer over de drie onderwerpen.

Tweede call European Urban Initiative

De tweede call is nu open voor aanvragen tot 5 oktober 2023. In totaal is er een budget van € 120 miljoen beschikbaar. Een project kan tot € 5 miljoen subsidie krijgen en moet binnen 3,5 jaar geïmplementeerd zijn.

Optimaal subsidie aanvragen met Hezelburcht

Heeft u vragen over de European Urban Initiative of kunt u hulp gebruiken met het voorbereiden en indienen van uw aanvraag? Onze specialisten bieden u optimale subsidieondersteuning. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00