Thema voeding en gezondheid Horizon 2020

Werkprogramma Health binnen Horizon 2020 

Horizon 2020 is het voornaamste Europese subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling. Het richt zich op diverse belangrijke maatschappelijke uitdagingen, zoals de gezondheid van de Europese burgers. Binnen het programma is er dan ook een specifiek werkprogramma voor Health, wat zich onder andere richt op het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor zieke mensen. Er wordt echter ook vanuit een hele andere hoek gekeken naar de gezondheid van mensen, namelijk vanuit de agricultuur en voedingshoek. Europa streeft er enerzijds naar om de voedselveiligheid voor de komende jaren veilig te stellen. Anderzijds om meer te weten te komen over de relatie tussen gezondheid en voeding. Het waarborgen van de gezondheid van Europese burgers staat centraal.

Thema: Health and Safe Foods and Diets for All

Het thema ‘Health and Safe Foods and Diets for All’ binnen het werkprogramma ‘Food security, Sustainable Agriculture and Forestry, Marine, Maritime and Inland Water Research and the Bioeconomy’ staat in het teken van de eerder genoemde relatie tussen voeding en gezondheid.

Horizon 2020 gaat maatschappelijke uitdagingen aan

De call die zich richt op de relatie tussen voeding, levensstijl en socio-economische omgeving is een specifiek voorbeeld van de honderden calls binnen Horizon 2020. Voor het vinden van de juiste call voor een project is veel kennis nodig van het Horizon 2020 programma. Daar komt bij dat voor een succesvolle aanvraag inhoudelijk de juiste kennis essentieel is. Daarom neemt Hezelburcht de juiste mensen met een passende achtergrond aan. Maak kennis met één van onze Life Science consultants, de gepromoveerde dr. Carola Janssen. Tijdens haar promotie keek zij naar de invloed van voedingsstoffen op de ontwikkeling en het functioneren van het brein. Deze kennis zet zij de komende jaren in om nieuwe projecten te ondersteunen. “Mijn kennis en ervaring in de wetenschap helpen mij om snel de juiste match te maken tussen de subsidieregeling en het project van de klant”.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00