Terugloop aangevraagd SDE+ budget voorjaar

De resultaten van de SDE+ voorjaarsronde 2017 zijn gepubliceerd. Demissionair minister Kamp maakte gisteren de resultaten bekend in een kamerbrief.

Terugloop budget SDE+ voorjaarsronde 2017

Het aangevraagde budget in de voorjaarsronde 2017 (€ 7,1 miljard) is veel lager dan in de najaarsronde 2016 (€ 11,5 miljard). Het aantal aanvragen in de voorjaarsronde was 4.673. Dit is vergelijkbaar met de 4.726 ingediende aanvragen in de najaarsronde van 2016. Opvallend is dat het aantal aanvragen en het aangevraagde budget in fase 2 naar rato is toegenomen. Dit betekent dat marktpartijen aanvragen tegen een steeds scherper basisbedrag indienen. Volgens Consultant Jan Dijkman is dit geen verrassing. “In de najaarsronde namen veel organisaties nog het risico om de aanvraag pas in fase 3 of 4 in te dienen. Deze strategie bleek nadelig te werken, doordat het merendeel van deze aanvragen door overschrijding van het budget in fase 3 niet in aanmerking kwamen voor subsidie. Het was dan ook onze verwachting dat meer organisaties in de voorjaarsronde zouden kiezen voor zekerheid”.

Strategie aanvraag van groot belang

De resultaten tonen wederom aan dat een goede strategie het succes bepaalt van een SDE+ aanvraag. De voorjaarsronde bestond uit 3 fasen, waarbij het budget werd overschreden in fase 3. In de eerste fase werd € 1,4 miljard aangevraagd, in de tweede fase liep het aangevraagde budget op tot ruim € 5,7 miljard. Aanvragen die in de derde fase zijn ingediend vallen hierdoor voor een groot deel buiten de boot.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer te weten komen over SDE+? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.