Subsidieregeling Praktijkleren wordt met vijf jaar verlengd

De subsidieregeling Praktijkleren biedt organisaties die praktijk- en werkleerplaatsen aanbieden een financiële tegemoetkoming voor de begeleiding van deze leerlingen. Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de evaluatie van de subsidieregeling Praktijkleren over de periode 2019-2022. Door de positieve uitkomst van de evaluatie wordt de Subsidieregeling per 2024 verlengd met vijf jaar.

Wat zijn de belangrijkste resultaten uit de evaluatie?

Voor alle doelgroepen (vmbo, mbo, hbo en wo) is er een stijging te zien in het aantal aangevraagde subsidies voor praktijkleerplaatsen. De subsidieregeling wordt dan ook door de verschillende betrokkenen (zeer) positief gewaardeerd en als van groot belang beschouwd om te kunnen voldoen aan de vraag naar opgeleid personeel. Het advies is om de subsidieregeling verder te laten lopen in Europees Nederland en uit te bereiden naar Caribisch Nederland. Na de zomer verwacht minister Dijkgraaf een nieuwe regeling te presenteren. Hij wil voortborduren op de huidige regeling en enkele verbeteringen toevoegen. Lees hier het hele evaluatierapport.

Wie komt in aanmerking voor subsidie?

Organisaties die praktijk- en werkleerplaatsen aanbieden komen in aanmerking voor de Subsidieregeling Praktijkleren. Denk hierbij aan leertrajecten voor vmbo-leerlingen, mbo BBL-leerlingen, hbo duaal en deeltijd studenten of promovendi en toio’s. De regeling focust zich vooral op:

  • Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt;
  • Studenten die een opleiding volgen in sectoren waar een tekort is aan gekwalificeerd personeel;
  • Wetenschappelijk personeel.

Praktijkleren aanvragen

Uw voordeel kan oplopen tot € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats per jaar. De subsidie vraagt u altijd met terugwerkende kracht aan. Vanaf 2 juni 2023 kunt u uw aanvragen indienen voor het schooljaar 2022-2023.

Meer informatie over de subsidieregeling Praktijkleren

Heeft u vragen of kunt hulp gebruiken met het voorbereiden van uw aanvraag? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00