Subsidieregeling Praktijkleren met vijf jaar verlengd

Organisaties die praktijk- en werkleerplaatsen aanbieden komen in aanmerking voor subsidie vanuit de Subsidieregeling Praktijkleren. De subsidie is een tegemoetkoming voor de begeleiding die zij bieden aan leerlingen en studenten of voor de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio). Na een positieve evaluatie is de regeling nu met vijf jaar verlengd en is de subsidie voor bedrijven zeker beschikbaar tot en met studiejaar 2027/2028.

Jaarlijks aanvragen

Met de verlening van vijf jaar blijft de subsidie zeker beschikbaar voor erkende leerbedrijven tot en met studiejaar 2027/2028. Jaarlijks kunnen zij in de periode voorafgaand aan het nieuwe studiejaar aanvragen indienen voor de praktijk- en werkleerplaatsen die zij dat studiejaar aanbieden.

Wijzigingen Subsidieregeling Praktijkleren

Naast de verlenging zijn er ook enkele wijzigingen binnen de Subsidieregeling Praktijkleren doorgevoerd. Zo zijn de verwijzingen naar wet- en regelgeving geactualiseerd en is er een nieuwe voorwaarde toegevoegd voor leerlingen en studenten. Zij moeten nu namelijk ingeschreven zijn in het Register Onderwijsdeelnemers (ROD) van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Subsidieregeling Praktijkleren aanvragen

Gaat uw organisatie als erkend leerbedrijf de komende jaren praktijkleerplaatsen of werkleerplaatsen aanbieden? Dan kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Praktijkleren. In 2024 kunt u subsidie aanvragen van 3 juni t/m 17 september. Heeft u vragen over de regeling of hulp nodig bij het indienen van een aanvraag? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Subsidieregeling Praktijkleren
Gerelateerde subsidie Subsidieregeling Praktijkleren
Organisaties die praktijk- en werkleerplaatsen aanbieden kunnen vanuit de overheid een financiële t...Lees verder

Contact

Neem contact op voor meer informatie

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00