NWA subsidie voor preventieprojecten met big data

De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) heeft een nieuwe programma opgesteld om meer onderzoek te doen naar de inzet van big data gericht op het vroegtijdig herkennen van kwetsbare kinderen. Verwacht wordt dat er veel winst valt te behalen door vroeg in het leven van een kind of al tijdens de zwangerschap aandacht te schenken aan preventie. Een goede herkenning van kwetsbare kinderen en gezinnen in relatie met de juiste zorgvraag vraagt om een volledig beeld en een goede informatievoorziening.

Kansrijke start voor kinderen met behulp van big data

ZonMw voert dit nieuwe subsidieprogramma uit. Projecten komen in aanmerking wanneer het onderzoek betreft naar de kansen en mogelijkheden om relaties te analyseren met big data. Daarbij gaat het om het vroeg identificeren van (risico) kenmerken die bepalen of kinderen en gezinnen kwetsbaar worden of zijn. Verder is het belangrijk dat onderzoek kan uitwijzen hoe data-analyses op een effectieve en verantwoorde manier kunnen gebeuren.

Het programma Kansrijke start voor kinderen met behulp van big data kent een budget van € 2,64 miljoen en is beschikbaar voor onderzoeksprojecten van professionals uit de geboortezorg / jeugdgezondheidszorg, kennisinstellingen en onderzoekers uit de exacte- en natuurwetenschappen, de sociale- en geesteswetenschappen en de sociaal-medische- en gezondheidswetenschappen, en andere geïnteresseerde partijen.

Hoe werkt het aanvragen van deze subsidieregeling?

De oproep kent twee fasen. Om in aanmerking te komen moet er eerst worden deelgenomen aan een meerdaagse workshop (fase 1). Tijdens deze workshop wordt verkend hoe een kansrijke start voor kinderen er in de toekomst idealiter uit kan zien. Deelnemers verkennen en identificeren relevante gegevensbronnen en de potentie van vernieuwende technologieën en theorieën van big data-onderzoek. Deelnemers voor fase 1 worden geselecteerd op basis van motivatiebrieven en krijgen een dagvergoeding.

Deelnemers van fase I kunnen vervolgens, indien consortium gevormd te hebben, een onderzoeksvoorstel indienen voor fase 2. Hierbij ligt het scenario-onderzoek van fase 1 ten grondslag. Voor het fase 2 is – de onderzoeksfase – is  € 2,64 miljoen beschikbaar.

Aanvraag indienen of meer informatie?

Heeft u interesse in deze regeling? U kunt tot 24 oktober 2019, 14.00 uur een motivatiebrief indienen voor deelname aan fase 1. De deadline voor indiening van aanvragen in fase 2 is 9 juni 2020, 14.00 uur. In fase 2 moeten minimaal zes deelnemende partijen uit fase 1 een consortium vormen. Op 25 september 2019 vindt een informatiebijeenkomst plaats over deze oproep.

Geïnteresseerd in deze oproep? Naam dan tijdig contact met ons op. Onze specialisten adviseren u graag en bieden ondersteuning voor het schrijven van een kansrijke aanvraag.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Meer informatie over deze subsidiekans? Onze specialisten helpen u graag verder.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden!

?

Vul contactformulier in

of bel direct naar: 088 495 20 00