Stand van zaken: ZonMw Maatschappelijke Diensttijd

Vorig jaar hebben we al bericht over het ZonMw actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Met dit programma krijgen jongeren de kans om, met behulp van maatschappelijke projecten en activiteiten, talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om jongeren meer betrokken te laten zijn bij de samenleving. Daarnaast kunnen jongeren dankzij het actieprogramma ervaring opdoen en zo wellicht een duidelijker beeld vormen voor hun eigen toekomst.

Terugblik op 2018 & 2019

Het Kabinet heeft ZonMw de opdracht gegeven om via een subsidieprogramma de maatschappelijke diensttijd te ontwikkelen. Hiervoor is een budget beschikbaar gesteld van € 34 miljoen. In 2018 en 2019 zijn inmiddels twee subsidierondes geweest voor (maatschappelijke) organisaties, waarmee ongeveer 75 proeftuinen zijn gehonoreerd. Daarnaast werd er een subsidieronde uitgeschreven specifiek voor gemeenten. De subsidiebijdragen liepen hierbij op tot € 1 miljoen per project.

Nieuwe subsidieronde verwacht

ZonMw bereidt deze zomer een nieuwe subsidieronde voor die waarschijnlijk in oktober 2019 wordt geopend. Het is nog onbekend hoe de regeling eruit komt te zien. Hoogst waarschijnlijk richt de nieuwe ronde zich niet specifiek op gemeenten, maar op maatschappelijke organisaties. Wilt u meer informatie over het programma maatschappelijke diensttijd, neem dan contact met op met onze specialisten. Zij staan u graag te woord.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, fondsenwerving en subsidiekansen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief! U Kunt kenbaar maken welke thema’s u interesseren, bijvoorbeeld nieuws op het gebied van Zorg & Welzijn.

Meld u aan voor de nieuwsbrief
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00