SPUK subsidie wordt verlengd in 2020

Gemeenten kunnen sinds 2019 subsidie aanvragen voor investeringen in sportaccommodaties en sportmaterialen. Deze regeling is ontstaan als vervolg op het vervallen van de btw-aftrek voor sportaccommodaties. In 2020 wordt de SPUK regeling opnieuw opengesteld, maar er vinden wel enkele wijzigingen plaats.

SPUK regeling 2020. Wat verandert er?

Hier de belangrijkste wijzigingen op een rijtje:

  • De deadline voor indiening is vervroegd. De deadline is dit jaar niet 1 juni, maar 1 maart. Hiermee sluit het beter aan op de begrotingscyclus van gemeenten.
  • Er is in 2020 minder budget beschikbaar: In 2020 is er € 178 miljoen gereserveerd, in 2019 was het budget nog € 218 miljoen.
  • In tegenstelling tot dit jaar, wordt het subsidiebedrag in 2020 in één keer uitgekeerd. De administratieve lasten verminderen zo fors!
  • In de regeling wordt vanaf heden duidelijk benoemd dat voor investeringen slechts één keer subsidie aangevraagd kan worden. Deze wijziging is doorgevoerd, omdat in het verleden voorkwam dat voor dezelfde investering gebruik werd gemaakt van zowel de SPUK subsidie als de vergelijkbare BOSA subsidie. De regel is echter dat er per investering slechts één keer subsidie mag worden aangevraagd.

Interesse?

Hezelburcht heeft ruime ervaring met het ondersteunen van subsidieaanvragen. Heeft u interesse in de SPUK-regeling? Of heeft u vragen over subsidies in het algemeen? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Bent u als gemeente benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking of meer informatie. Onze specialisten nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00