ROCKET Reloaded open voor high-tech innovatie

Het nieuwe Interreg Duitsland-Nederland programma ROCKET Reloaded is open voor projectaanvragen! Tot en met 15 november kunnen mkb’ers, kennisinstellingen en andere organisaties aanvragen indienen om innovatietrajecten te realiseren. Grensoverschrijdende samenwerking tussen het bedrijfsleven en wetenschapsinstellingen is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor subsidie.

Welke projecten komen in aanmerking?

Een project moet zich richten op nieuwe innovatieve ontwikkelingen binnen de domeinen health, duurzaamheid en maakindustrie. ROCKET staat voor RegiOnal Collaboration on Key Enabling Tecnologies. Dit betekent dat innovatie te maken heeft met één van de zes sleuteltechnologieën (KETs). Dit zijn internationaal afgesproken technieken waarvan geacht wordt dat ze zeer belangrijk zijn voor innovatie, zoals nanotechnologie, innovatieve materialen en fotonica. Reden hiervoor is dat deze technieken inzetbaar zijn voor vele industriële sectoren, kunnen bijdragen aan verduurzaming, een flinke stap zijn in de modernisering en zelfs in staat zijn om nieuwe industrieën te ontwikkelen.Regios ROCKET Reloaded

Heeft u interesse in deze subsidieregeling? Houd er dan rekening mee dat een samenwerking bestaat uit ten minste één Nederlandse en één Duitse mkb-onderneming! Een partner buiten dit Interreg-gebied mag daarnaast deelnemen, mits zij kunnen aantonen waarom ze onmisbaar zijn binnen het innovatietraject.

Budget van ROCKET Reloaded

De omvang van een ROCKET Reloaded project is maximaal € 275.000,-, waarbij het subsidiepercentage kan oplopen tot 60%. Dit komt neer op een maximale subsidiebijdrage van € 165.000,- per samenwerkingsproject.

ROCKET subsidie aanvragen

Aanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit (tenderprincipe), een sterke projectaanvraag is dan ook noodzakelijk. De lat ligt hoog! TIP: Indien u uw voorstel twee weken voor de einddatum (15 november) inlevert, vindt er een volledigheidscheck plaats. Dit vergroot de kans op een succesvolle aanvraag.

Subsidie aanvragen is mogelijk tussen 9 oktober en 15 november 2019. Benieuwd of uw project aansluit bij ROCKET Reloaded? Of wilt u de slaginskans van uw aanvraag vergroten? Onze specialisten adviseren u graag!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd of uw project in aanmerking komt voor ROCKET Reloaded? Neem contact op. Onze specialisten adviseren u graag!

Spar met een specialist

& ontdek de mogelijkheden!

?

Laat uw gegevens achter

Of bel direct naar: 088 495 20 00