Rijk subsidieert de circulaire economie via DEI+

Bent u als industrieel bedrijf bezig met recycling, hergebruik of biobased grondstoffen? Goed nieuws! Het Rijk heeft € 44 miljoen beschikbaar gesteld voor pilot- en demonstratieprojecten op het gebied van circulaire economie. De maximale subsidiebijdrage per project kan oplopen tot maar liefst € 6 miljoen. Lees onderstaand meer over deze interessante subsidiekans!

Nieuw thema: DEI+ circulaire economie

De circulaire economie is het nieuwe subthema (ter vervanging van het eerdere ‘Recycling & hergebruik van afval’) binnen de programmalijn CO2-reductie industrie van de DEI+ regeling.

Lees meer over de DEI+ subsidieregeling!

Het Rijk is op zoek naar innovatieve projecten op het gebied van:

  • Recycling van afval – afvalstoffen die opnieuw worden verwerkt tot producten, materialen of stoffen.
  • Hergebruik – producten of componenten die opnieuw worden gebruikt voor hetzelfde doel als dat zij waren bedoeld. Belangrijk is dat het hier gaat om recycling en hergebruik van afval dat door andere ondernemingen is geproduceerd.
  • Biobased grondstoffen – pilotprojecten die grondstoffen van fossiele en/of minerale oorsprong vervangen door biobased grondstoffen. Hiermee wil het Rijk in het bijzonder de ontwikkeling van meervoudig bruikbare, niet-afbreekbare producten stimuleren.

Heeft u een project? Bespreek het vrijblijvend!

Focus: kunststoffen, textiel, meubels en mkb

Het Rijk is in het bijzonder op zoek naar projecten op het gebied van recycling, refurbishment en hergebruik van kunststoffen, textiel, meubels en matrassen. Het Rijk nodigt met name mkb’ers uit om voorstellen in te dienen.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

Het budget voor de DEI+ subsidie met thema circulaire economie wordt verdeeld volgens het principe van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ons advies is om er tijdig bij te zijn! Innovatieprojecten gericht op circulaire economie zijn immers zeer populair. De regeling opent al op 1 augustus 2019 en sluit zodra het subsidieplafond bereikt is (uiterste deadline 22 september 2020).

Hezelburcht helpt u met een kansrijke aanvraag

De DEI+ regeling is vrij technisch van aard en het is van belang dat de businesscase van uw project goed onderbouwd wordt. Hezelburcht kan ondersteuning bieden bij het gehele proces:

 

Heeft u innovatieve projecten/projectplannen gericht op de circulaire economie? Spar met een van onze duurzaamheidsspecialisten en ontdek de mogelijkheden! Zij maken u graag wegwijs en helpen bij het realiseren van een kansrijke aanvraag.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Meer informatie? Of sparren met een specialist? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist

& ontdek de mogelijkheden!

?

Meer weten?

Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00