Pluryn maakt carrièreswitch mogelijk

Om een bijdrage te leveren aan het verkleinen van het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de zorg, is onze relatie Pluryn een project gestart met de naam Carrière Switchers. Dit project maakt omscholing mogelijk voor mensen die niet beschikken over de juiste opleidingsachtergrond, waardoor zij zich alsnog kunnen ontwikkelen in de zorg. Niet enkel biedt het project kansen voor de zij-instromers zelf, ook zorginstelling Pluryn heeft er veel baat bij. De organisatie ondervindt namelijk problemen bij het vinden van gekwalificeerd personeel. Concreet worden er met dit project vele zij-instromers opgeleid tot begeleider in de zorg.

Onderwijs en Arbeidsmarktbeleid

Het inspirerende project is mogelijk gemaakt met behulp van de subsidieregeling Onderwijs en Arbeidsmarktbeleid. Met deze regeling stimuleert Provincie Gelderland het verkleinen van de discrepantie op de arbeidsmarkt. Hezelburcht heeft Pluryn ondersteund bij het opstellen van deze aanvraag wat geleid heeft tot een mooi subsidiebedrag voor realisatie van het project.

Inspiratie

De Provincie Gelderland ziet het samenkomen van onderwijs en praktijk in dit project als een inspirerend voorbeeld voor andere zorginstellingen. Bovendien kan dit concept ook in andere branches toegepast worden en van groot belang zijn.

´Carrière Switchers Pluryn verdient landelijke navolging´

Het project is niet onopgemerkt gebleven. Pluryn heeft, uit de 52 inzendingen, de HR Zorg Award 2018 gewonnen met haar project. Deze award met als hoofdprijs een bokaal en een cheque van 10.000 euro wordt uitgereikt aan het beste idee voor meer werkplezier. Minister Hugo de Jonge reikte de prijs uit en bevestigde de maatschappelijke impact van dit project: ‘Carrière Switchers Pluryn verdient landelijke navolging’.

 

Neem contact op voor meer informatie!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project of organisatie? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00