Openstelling Eurostars call 6 bekend

Europese organisaties die samenwerken aan een innovatief R&D-project kunnen subsidie aanvragen vanuit het door EUREKA geïnitieerde programma Eurostars. Dit is mogelijk voor mkb’ers die samen met minimaal één entiteit uit een ander Eurostars land een nieuw product, proces of dienst ontwikkelen. De zesde call voor dit Europese programma is open voor aanvragen van 12 januari t/m 14 maart 2024.

Subsidie voor internationale marktgerichte R&D

De Eurostars subsidie stimuleert een snellere ontwikkeling en groei van mkb’ers. Innovatieprojecten voor de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en diensten komen in aanmerking voor subsidie. Het programma kent een exclusieve focus op civiele toepassingen. Bedrijven komen in aanmerking voor subsidie als ze samenwerken met partners in andere landen of dat willen gaan doen. Consortia moeten bestaan uit ten minste twee onafhankelijke entiteiten en entiteiten moeten uit ten minste twee Eurostarslanden komen. Het project waarvoor een aanvraag ingediend wordt moet geleid worden door een mkb-bedrijf en mag maximaal 36 maanden duren.

Subsidiebijdrage Eurostars

De maximale subsidie per project bedraagt € 500.000. Subsidie is alleen beschikbaar voor onderzoek- en ontwikkelactiviteiten, de overige kosten moeten via een eigen bijdrage gefinancierd worden. Per grootte en type organisatie verschillen de subsidiepercentages van de subsidiabele R&D-kosten. Voor mkb’ers en kennisinstellingen is dit percentage 50%. Voor grootbedrijven en overige deelnemers is dit 40%.

Eurostars call 6 aanvragen in 2024

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor Eurostars voor uw innovatieproject? Of wilt u meer informatie over deze call? Onze specialisten hebben veel ervaring en kennis over deze Europese subsidiekans en kijken graag met u mee. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Advies over Eurostars call 6

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00