Nu beschikbaar: nationale cofinanciering bij deelname aan het Europees Defensie Fonds (EDF)

Wilt u gebruik maken van het Europees Defensie Fonds (EDF) voor ontwikkelactiviteiten? Dan kunt u tussen de 20% en 90% van de subsidiabele kosten uit het EDF ontvangen. Voor de overgebleven ontwikkelkosten moet u bij de aanvraag aantonen op welke manier u die overige kosten financiert. Om Nederlandse ondernemers in staat te stellen een EDF-aanvraag voor ontwikkelactiviteiten in te dienen, biedt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de mogelijkheid tot cofinanciering. Hiervoor zijn twee modules beschikbaar.

Update 21 september 2022

Het budget voor de cofinanciering is verhoogd van € 4.380.000 naar € 10.620.000. Hoe dit budget wordt verdeeld over module A en B is nog niet bekend. Wij houden u hierover op de hoogte.

Module A

Om als onderneming een aanvraag in te dienen voor een EDF-oproep is deelname aan een consortium noodzakelijk. Grotere bedrijven hebben hier een voordeel ten opzichte van kleine bedrijven, omdat zij beschikken over een juridische afdeling. Juridische kennis is onder andere nodig voor het positioneren van de onderneming en het opstellen van een consortiumovereenkomst. Mkb’ers kunnen via deze module een vergoeding aanvragen voor het inhuren van een externe consultant om zo ontbrekende juridische kennis binnen te halen.

  • De externe partij wordt vergoed tot € 170 per uur zonder BTW;
  • De aanvrager krijgt maximaal 50% vergoed met een maximum bedrag van € 5.000;
  • Deze module is niet beschikbaar voor grotere ondernemingen.

Module B

Module B subsidieert kosten die niet in aanmerking komen voor 100% financieringsmogelijkheden vanuit het EDF voor de ontwikkelactiviteiten prototyping, certificering, kwalicering en testen. De nationale cofinanciering onder Module B kan oplopen tot wel 60%, maar mag gecombineerd met de EU-subsidie niet meer dan 100% zijn.

De cofinanciering subsidieert:

  • Maximaal 25% voor grote ondernemingen;
  • Maximaal 35% voor middelgrote ondernemingen;
  • Maximaal 45% voor kleine ondernemingen.

Het percentage wordt bij middelgrote en kleine ondernemingen extra verhoogd met 15% als de aanvrager voldoet aan de voorwaarden van de algemene groepsvrijstellingsverordening. Dat wil zeggen dat er sprake is van industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling.

Meer informatie over de nationale cofinanciering EDF

U kunt voor beide modules een aanvraag indienen tot en met 3 november 2022, 17.00 uur. Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over deze cofinanciering? Of wilt u de subsidiekansen van de EDF beter verkennen? Wij adviseren en ondersteunen u graag! Neem contact met ons op en plan een vrijblijvende kennismaking in.

Plan een adviesgesprek in
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Europees Defensie Fonds (EDF)
Gerelateerde subsidie Europees Defensie Fonds (EDF)
Bent u bezig met de ontwikkeling van nieuwe en uitdagende technologieën of producten? Dan is de Eur...Lees verder

contact

Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier of bel ons direct op 088 495 20 00 voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00