NOW en WBSO combineren: de regelingen vullen elkaar aan

Al ruim 80.000 bedrijven hebben een subsidieaanvraag bij het UWV ingediend voor de tijdelijke regeling Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dit is een tegemoetkoming in de loonkosten voor de werkgever om zo een deel van de lasten op te vangen tijdens de coronacrisis.

Een groot deel van deze bedrijven hebben ook gebruik gemaakt van fiscaal voordeel op loonkosten via de welbekende Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO). Beide regelingen bijten elkaar niet, maar vullen elkaar juist aan. Hezelburcht heldert op.

Direct meer weten?

Niet stilzitten maar juist innoveren!

Veel werkgevers in de technische sector kiezen ervoor om medewerkers thuis te laten zitten vanwege het huidige gebrek aan werk. Om te voorkomen dat deze mensen ontslagen worden heeft de overheid de NOW-regeling in het leven geroepen. Veel bedrijven maken hier volop gebruik van. Uiteraard kunt u hier ook gebruik van maken.

Desondanks is er wat verwarring over het al dan niet combineren van de WBSO- en NOW-regeling. Om deze verwarring direct weg te nemen: u kunt gebruik maken van beide regelingen.

Voordelen opzetten nieuwe projecten

Hezelburcht adviseert om juist nu innovatieve projecten te bedenken en hiervoor een WBSO-aanvraag in te dienen, ongeacht of u wel of niet gebruikt maakt van de NOW-regeling. Het blijven opzetten en stimuleren van innovatieve projecten tijdens de huidige coronacrisis heeft namelijk genoeg voordelen:

  • Thuiszittende medewerkers blijven betrokken.
  • Medewerkers krijgen nieuwe inzichten.
  • Werknemer en werkgever werken alsnog door aan een duurzame toekomst!

Ondertussen ontvangt de werkgever gewoon de NOW-subsidie. Innovatieve projecten leveren namelijk niet direct nieuwe omzet op waardoor de werkgever nog steeds aanspraak maakt op de regeling. Ook wordt er via WBSO alsnog een korting op de te betalen loonbelasting voor deze werknemers verkregen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Hulp nodig bij het indienen van een aanvraag?

Wenst u meer informatie over NOW of WBSO subsidie? Of heeft u hulp nodig bij het indienen van een WBSO-aanvraag? Neem dan contact met ons op! De specialisten van Hezelburcht hebben geruime ervaring in het opstellen en indienen van subsidieaanvragen. Ook kunnen wij verdere vragen beantwoorden met betrekking tot het combineren van de WBSO- en NOW-regeling.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Meer weten over het combineren van NOW en WBSO? Of de mogelijkheden binnen uw organisatie verkennen? Neem contact op voor vrijblijvend advies!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00