Nieuwe NWO oproep geopend: Leven met Dementie

Leven met dementie kan lastig zijn. Preventie is van groot belang, maar ook het waarborgen van een geschikte en gezonde leefomgeving voor mensen met de ziekte heeft prioriteit. Daarom heeft NWO het subsidieprogramma Leven met Dementie (KIC) gepubliceerd. Projecten die in aanmerking komen dragen bij aan de missiedoelstelling vanuit de KIA Gezondheid & Zorg: in 2030 een verbetering van 25% in de kwaliteit van leven van mensen met dementie. Vooraanmelden kan tot en met 26 januari 2021.

Doel van Leven met Dementie

Binnen het programma zijn de volgende drie elementen van belang:

  • U doet onderzoek naar de mechanisme(n) van initiatie, preventie en behandeling van dementie.
  • Uw project geeft inzicht in werkzame elementen ten aanzien van preventie van dementie en/of preventie van de invaliderende gevolgen van dementie.
  • U doet onderzoek naar het verhogen en/of behouden van de ervaren kwaliteit van leven van mensen met dementie.

Wie kan subsidie aanvragen?

Samen staat u sterker. Daarom kunt u samen met een consortium een aanvraag indienen voor Leven met Dementie. Een consortium bestaat uit een hoofd- en medeaanvrager(s), twee of meer cofinanciers en mogelijk één of meer samenwerkingspartners.

U dient een vooraanmelding en volledige aanvraag in samen met medeaanvragers. Uw onderzoeksvoorstel heeft een totale omvang van € 2.900.000,- tot € 3.088.235,-.  Samen met uw partners kunt u maximaal 85% van de totale projectomvang gefinancierd krijgen (maximaal € 2.625.000,-). Voor deze call is een budget van € 5.25 miljoen beschikbaar.

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

Vanuit het programma kunt u op een subsidiabele bijdrage rekenen voor verschillende modules. Denk bijvoorbeeld aan subsidie voor:

  • Personele kosten
  • Materiële kosten
  • Investeringen
  • Kennisbenutting
  • Internationalisering
  • Money follows Cooperation
  • Projectmanagement

Financiering vanuit deze call kan dus op allerlei manieren ingezet worden om uw project te ondersteunen. Hezelburcht ondersteunt u bij het opstellen en indienen van een kansrijke aanvraag.

Toets vrijblijvend of u in aanmerking komt voor Leven met Dementie

U kunt tot en met 26 januari 2021 uw vooraanmelding indienen. Volledige aanvragen moeten uiterlijk 25 mei 2021 ingediend worden bij NWO. Vergroot de kans op toekenning en laat u ondersteunen door onze specialisten. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking en laat uw project toetsen op subsidiemogelijkheden.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Meer weten over Leven met Dementie? Neem contact op via het onderstaande formulier of bel direct: 088 495 20 00.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00