LimburgMakers en LimburgLogistiek 2018 bekendgemaakt

LIOF lanceerde eind 2016 de subsidieprogramma’s LimburgMakers en LimburgLogistiek. De programma’s ondersteunen advies- en innovatieprojecten en kennistrajecten binnen de Limburgse maakindustrie en logistieke sector. Ook de agrofoodbranche wordt vanaf 2018 ondersteund door LIOF met financiering. Onderstaand lichten we de subsidieprogramma’s toe.

Subsidiekansen Limburgse ondernemers

Er zijn ook in 2018 weer diverse nieuwe subsidiekansen voor mkb-ondernemers in Limburg! Binnen zowel LimburgMakers als Limburglogistiek kunt u beroep doen op de volgende financieringsinstrumenten:

  • Adviesproject | Wilt u externe deskundigheid inzetten om uw bedrijf verder te helpen? De subsidie is bedoeld voor het inhuren van externe adviseur ter ondersteuning van het verbeteren van de bedrijfsprocessen, en/of het verrichten van onderzoek naar toepassingsmogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen. De subsidie bedraagt 50% van de projectkosten met een maximum van € 10.000,-.
  • Innovatieproject | Bent u bezig met de ontwikkeling en realisatie van een innovatieve oplossing of dienst? De subsidie wordt verstrekt om nieuwe innovatieve, logistieke innovaties te ondersteunen en versnellen. De subsidie bedraagt  35% van de projectkosten met een maximum van € 70.000,-.
  • Kennistraject | Wilt u uw kennis en expertise delen door het geven van masterclasses of studentondersteuning bij onderwijsinstellingen? Met de subsidie is het mogelijk om uw bedrijf te binden aan WO- en HBO-kennisinstellingen in Limburg. Kennisuitwisseling staat hierbij centraal. De subsidie bedraagt € 15.000,- van de kosten met een eigen bijdrage van 25%.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Innovatie in de Limburgse maakindustrie

LimburgMakers is een stimulerings- en ondersteuningsprogramma voor Limburgse mkb-bedrijven in de maakindustrie. De subsidie helpt bij de (door)ontwikkeling en het structureel verbeteren van het concurrentievermogen. Het integrale programma ondersteunt mkb’ers van idee tot businessplan en biedt advies over bedrijfsprocessen en het innovatieproces.

Deadlines

  • Adviesproject & kennistraject | 15 januari 2018.
  • Innovatieproject | 30 januari en 10 april 2018.

Innovatie op het gebied van logistiek en supply chain

Het programma LimburgLogistiek wil met de subsidie Limburgse ondernemers ondersteunen om het concurrentievermogen structureel te versterken binnen de logistieke sector. De subsidie is bedoeld voor mkb’ers die door hun logistieke activiteiten onderscheidend zijn en voor ICT-ondernemingen met innovatieve, logistieke oplossingen.

Deadlines

  • Kennistraject | 15 januari 2018.
  • Innovatie- en adviesproject | nog onbekend voor 2018

Nieuw! Subsidieprogramma Limburgse agrofood

Optimale productie, bewerking, verwerking, vermarkting en distributie van voedsel vereisen steeds meer toepassing van innovaties uit de industrie- en dienstensector. Hezelburcht heeft uit informele hand van LIOF vernomen dat er een nieuw subsidie-instrument komt gericht op agrofood. Dit is een aanvulling op de bestaande subsidieprogramma’s LimburgMakers en LimburgLogistiek.

De concrete invulling van het programma en de voorwaarden worden naar verwachting eind dit jaar/begin volgend jaar bekendgemaakt. Hezelburcht onderhoudt contact met LIOF, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen informeren over de nieuwe regeling.

Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw mkb-bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00