LIFE 2018: 400 miljoen voor klimaat- en natuur

De Europese Commissie heeft de nieuwe LIFE openstellingen voor 2018 bekendgemaakt! Het LIFE subsidieprogramma is een belangrijk Europees instrument voor de ontwikkeling en uitvoering van het Europese natuur- en milieubeleid. Dit jaar wordt er in totaal circa € 400 miljoen geïnvesteerd in Europese projecten gericht op natuur- en milieubescherming en het tegengaan van klimaatverandering.

Tweetrapsaanvraag vanaf 2018

Vanaf dit jaar geldt een nieuw aanvraagproces voor milieu- en natuurprojecten, waarbij de indiening bestaat uit twee stappen. Eerst dient er een concept-note te worden opgesteld. Na goedkeuring van het LIFE programma, kan vervolgens de volledige aanvraag worden ingediend. Projecten ontvangen subsidie tot een maximum van 55% van de projectkosten.

LIFE subsidie voor het milieu en klimaat

Projecten binnen LIFE moeten innovatief zijn en bijvoorbeeld een nieuwe techniek of aanpak demonstreren. Zowel overheden als bedrijven en non-gouvernementele organisaties (NGO’s) kunnen een voorstel indienen.

Milieuprojecten kunnen hun projectidee indienen tot en met 12 juni 2018. Voor projecten op het gebied van natuur en biodiversiteit geldt de deadline van 14 juni 2018. Indien de kwaliteit en de Europese meerwaarde hoog genoeg zijn, kunnen deze projecten een volledig voorstel indienen in oktober 2018. Klimaat-gerelateerde projecten kunnen in één keer een volledig voorstel indienen tot en met 12 september 2018.

Ontdek de mogelijkheden!

Wilt u meer weten over de subsidieoproep of ontdekken of uw project in aanmerking komt? Wij kunnen u helpen bij het bepalen van de mogelijkheden en ondersteuning bieden bij het aanvraagproces.

Neem contact op voor een kennismaking!

LIFE subsidie
Gerelateerde subsidie LIFE subsidie
LIFE is een belangrijk Europees instrument voor de ontwikkeling en uitvoering van het natuur- en mil...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00