Innowwide voor innovatieve haalbaarheidsprojecten is weer open voor aanvragen

U kunt weer sinds 5 september Innowwide subsidie aanvragen voor het uitvoeren van haalbaarheidsprojecten in het buitenland. Met deze subsidie kunt u onderzoeken of internationale markten rijp zijn voor uw product of dienst. U heeft tot en met 15 november 2022 om een aanvraag in te dienen. Benieuwd naar deze subsidieregeling? Lees hier meer over Innowwide.

Voor wie en wat is de Innowwide subsidie?

Innovatieve, Nederlandse mkb’ers worden opgeroepen om hun innovatieproject naar een hoger niveau te tillen door deze op internationaal vlak te introduceren. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet uw mkb-onderneming gevestigd zijn in de Europese Unie of een aan Horizon Europe geassocieerd land. Daarnaast is het van belang dat u samenwerkt met een partner in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten of Azië-Pacific. Deze partner is afkomstig uit het doelland waar u uw product of dienst wil introduceren.

Alle technologische thema’s zijn toegestaan, maar uw project moet wel een civiele toepassing betreffen.

Speciale focus

Hoewel de call internationaal georiënteerd is, is er een speciale focus op Afrikaanse projecten. Dit houdt in dat van de maximaal 50 projecten waar subsidie voor is, ruim 25 projecten Afrikaanse partners mogen hebben. De innovatie kan vanuit de EU of een Horizon Europe geassocieerd land naar Afrika worden gebracht, maar kan het ook zo zijn dat het Afrikaanse doelland juist een product of dienst introduceert in een EU lidstaat of Horizon Europe geassocieerd land. In dit geval vraagt de mkb-onderneming uit de EU lidstaat of het Horizon Europe geassocieerd land de subsidie aan namens de Afrikaanse partner. Het haalbaarheidsproject wordt vervolgens ook voor deze partij in de EU/het Horizon Europe geassocieerd land uitgevoerd.

Subsidiebijdrage

Er is een totaalbudget van € 3 miljoen beschikbaar voor 50 projecten. Tot 70% van de subsidiabele kosten worden gedekt door de subsidie. De subsidie bedraagt € 60.000 per project. Hiervan wordt 70% (€ 42.000) uitbetaald aan het begin van het project. De resterende 30% (€ 18.000) wordt overgemaakt nadat het eindrapport is opgeleverd en goedgekeurd, en na afronding van het haalbaarheidsproject.

Meer informatie over deze subsidiekans

U heeft tot en met 15 november om een aanvraag in te dienen. Voor een kansrijke aanvraag is tijd en expertise nodig, wacht daarom niet te lang met het inschakelen van de specialisten van Hezelburcht. Zij ondersteunen u graag bij het verkennen en verwerven van deze subsidie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u advies of ondersteuning nodig bij het aanvragen van deze subsidie? Neem gerust contact op:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00