Foodvalley Summits 2020 | Samen innoveren we het voedselsysteem

Op 13 oktober vond dit jaar de Foodvalley Summits plaats, deze keer (natuurlijk) volledig digitaal. Dit jaarlijkse evenement wordt door Foodvalley NL georganiseerd om nieuwe samenwerkingen en innovatie te bevorderen. Het centrale thema van dit jaar: ‘Shaping the future food systems together’!

Tijdens de Foodvalley Summits kwamen veel partijen samen om ons voedselsysteem vorm te geven voor de toekomst. De Foodvalley Summits zijn bedoeld voor grote en kleine bedrijven, innovators, influencers, investeerders, ingrediëntenleveranciers, voedselproducenten en ieder ander die geïnteresseerd is in de toekomst van (agri)food. Per categorie werd er een veelbelovende ondernemer verkozen tot Foodvalley 2020 Champion, we feliciteren alle winnaars!

Foodvalley Summits afbeelding

Bron: Foodvalley Summits

Protein Shift

Het verminderen van overconsumptie van dierlijke eiwitten en het verhogen van het aandeel plantaardige eiwitten is nog nooit zo belangrijk geweest. In deze webinars en table talks werd gesproken over de toekomst van plantaardige eiwitbronnen voor de consument. Met name ontwikkelingen op het gebied van plantaardige alternatieven voor vlees, vis en zuivel. Het doel is duidelijk: hoe zorgen we ervoor dat er meer plantaardige eiwitproducten bij de consument terecht komen?

Food & Health

Een gezond leven voor iedereen; daar draait het allemaal om bij Food & Health. Start-ups en multinationals hebben innovatieve ideeën om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit kan met het ontwikkelen van nieuwe (gezonde) producten, maar ook door met vergroten van het gezondheidsbewustzijn. Onderwerpen die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld gepersonaliseerde voeding, plantaardige voeding voor sporters en het voorkomen van chronische ziektes met behulp van de juiste voeding.

Circular Agriculture

De categorie Circular agriculture is door omstandigheden niet aan bod gekomen op 13 oktober.

Innovatiesubsidies voor het voedselsysteem

Ondanks de ietwat nieuwe vorm van congres ’bezoek’, was het een enerverende dag met veel overtuigende en innovatieve ideeën voor ons voedselsysteem! Heeft u zelf ook een innovatief idee waarmee hoe een verschil kunt maken in de ontwikkeling van voedsel? Subsidies helpen uw ideeën realiseren. Laat uw projectidee vrijblijvend toetsen op de mogelijkheden.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u een goed projectidee en bent u benieuwd of deze in aanmerking komt voor subsidie? Neem contact op! Onze specialisten kijken graag naar de mogelijkheden.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00