Extra besparing door duurzame verlichting

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een bekende fiscale stimuleringsmaatregel voor energie investeringen die een besparing opleveren. Een van de mogelijkheden die in aanmerking komt voor deze regeling is LED verlichting.

85% energiebesparing

LED staat voor ‘Light Emitting Diode’. Een diode zet een deel van de energie in de elektronen om in licht. Anders dan de LED lamp geeft de gloeilamp licht doordat een gloeidraad, in een inerte atmosfeer, zoveel warmte opbouwt dat deze begint te gloeien. Hierbij wordt ongeveer 99% van de energie omgezet in warmte, de overige 1% is verlichting. Een LED lamp genereert minder warmte, waardoor het rendement van de LED hoger ligt. Een LED lamp van 9 watt heeft dezelfde lichtopbrengst als een gloeilamp van 60 watt. Dat is een energiebesparing van maar liefst 85%! Door de lange levensduur en de energiebesparing van LED verlichting is het een duurzame en milieuvriendelijke investering.

Denkt u eraan om de bestaande verlichting in uw pand te vervangen door LED? Dan is er een Investeringsaftrek mogelijk. Met de EIA kunt u 55,5% van het geïnvesteerde vermogen van de winst aftrekken. Dit levert een netto rendement van 15% op voor uw onderneming.

EIA aanvragen

U kunt de EIA doorlopend aanvragen. Voor het bedrijfsmiddel geldt dat deze niet eerder gebruikt mag zijn en dat de investering minimaal € 2.500 bedraagt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft in 2017 de voorwaarden voor LED lampen aangescherpt. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met onze EIA specialist Jeroen van den Hoorn.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Energie Investeringsaftrek (EIA subsidie)
Gerelateerde subsidie Energie Investeringsaftrek (EIA subsidie)
De EIA levert fiscaal voordeel op over investeringen van bedrijven in energiebesparende technieken e...Lees verder

contact

Wilt u meer te weten komen over EIA? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00