EUREKA eHealth call open voor toepassingsgerichte technologieën en innovaties

De EUREKA eHealth call is open voor innovatieve projectvoorstellen op het gebied van eHealth! De call, in samenwerking georganiseerd door Nederland en Zwitserland, stimuleert toepassingsgericht onderzoek en de ontwikkeling van technologieën en innovaties. Er wordt gezocht naar impactvolle R&D projecten die ontstaan vanuit een interdisciplinair (publiek en privaat) samenwerkingsverband. De primaire doelstelling is het voor kinderen en jong volwassenen mogelijk maken om meer te leren over hun gezondheid, de dagelijkse werking van hun gezondheid en hoe ze er mee om moeten gaan. Daarnaast leveren deze projecten een waardevolle bijdrage op het gebied van gezondheidsonderzoek. Het einddoel: het verbeteren van de individuele en gemeenschappelijke gezondheid. Benieuwd of uw project voldoet aan de voorwaarden van de EUREKA eHealth call?

Wat voor projecten komen in aanmerking?

Projecten moeten gericht zijn op onderzoek naar en de ontwikkeling van producten, processen of diensten gerelateerd aan de doelstelling. Zo’n innovatieproject mag niet langer duren dan 36 maanden. Ook moet het project enig (technologisch) risico met zich meedragen (individueel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling).

Aanvraagproces

De EUREKA eHealth call bestaat uit drie fasen:

1. Online informatie bijeenkomst en project ontwikkeling

  • Aanvragen met potentie worden uitgenodigd om deel te nemen aan een online informatie bijeenkomst. Het doel en de strekking van de call worden gedurende deze sessie verder toegelicht.
  • Wanneer: 24 februari 2021.

2. Indienen projectidee

  • Nederlandse en Zwitserse consortia kunnen een conceptversie van hun projectidee indienen. Deze voorstellen ontvangen uitgebreide feedback en de meest veelbelovende worden uitgenodigd om een volledig voorstel in te dienen.
  • Deadline: 30 april 2021.

3. Indienen volledig voorstel

  • Na de feedbackronde kunnen consortia een volledig projectvoorstel indienen en subsidie aanvragen.
  • Deadline: 2 augustus 2021.

Consortium voorwaarden

  • Een consortium bestaat uit tenminste één onafhankelijke partner uit Nederland en één onafhankelijke partner uit Zwitserland;
  • Ook bestaat een consortium uit tenminste één private organisatie, één publieke partner (bijvoorbeeld een school of gemeente) en één kennisinstelling uit Nederland en Zwitserland.
  • Het project heeft een toegevoegde waarde voor alle projectpartners en de gezondheid strategieën van beide landen;
  • Het project haalt een duidelijk voordeel en meerwaarde uit de samenwerking tussen de deelnemers uit beide landen.

Overweegt u een aanvraag in te dienen?

Neem dan gerust contact op om te sparren over de mogelijkheden van uw projectidee binnen de EUREKA eHealth call. De specialisten van Hezelburcht ondersteunen u graag bij het reviewen en schrijven van uw aanvraag. Is uw aanvraag succesvol en ontvangt u een toekenning? Dan ondersteunen wij u ook graag bij de projectmanagement van uw samenwerkingsverband.

Plan een vrijblijvende kennismaking in!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Laat uw project toetsen op de subsidiemogelijkheden! Bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00