Energielijst 2023 voor energie investeringen uitgebreid

Op de Energielijst staan innovatieve, duurzame en energiebesparende bedrijfsmiddelen en technieken die in aanmerking komen voor de EIA (Energie-Investeringsaftrek). Afnemers van de technieken op deze lijst kunnen 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Vanaf 5 september 2023 is de Energielijst 2023 uitgebreid met aanvullende investeringen. U kunt tot en met 4 december 2023 uw investering melden.

Energie-Investeringsaftrek

De Energie-Investeringsaftrek (EIA) levert ondernemers een fiscaal voordeel op als zij willen investeren in energiebesparende technieken of bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan. Na het aanschaffen van een bedrijfsmiddel dat minimaal € 2.500 heeft gekost, mag naast de gebruikelijke afschrijving 45,5% extra in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Aanvragen mogen het hele jaar worden ingediend.

Met welke investeringen is de Energielijst 2023 uitgebreid?

Vanaf 5 september 2023 kunnen ondernemers ook belastingvoordeel krijgen voor:

  • Investeringen in de glastuinbouw waarvoor ook subsidie vanuit de regeling Energie-efficiëntie Glastuinbouw (EG) is gegeven;
  • Investeringen in warmte- en/of koudenetten;
  • Investeringen in CO2-afvang voor permanente opslag.

Dit geldt ook met terugwerkende kracht voor deze investeringen gedaan vanaf 1 januari tot en met 4 september 2023. De Energielijst 2024 wordt eind december verwacht.

Vragen over de EIA of de Energielijst van 2023?

Heeft u vragen over de uitbreiding van de Energielijst 2023? Of wilt u meer weten over de EIA? De specialisten van Hezelburcht staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00