100 miljoen extra voor verpleeghuizen

De Rijksoverheid maakte bekend dat het kabinet € 100 miljoen extra gaat investeren in de verpleegzorg voor ouderen. Hiermee stemde de ministerraad in met het voorstel van Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hoger niveau | Focus op kwaliteit en personeel

Staatssecretaris Van Rijn streeft naar kwalitatief goede zorg voor ouderen. De verpleeghuiszorg moet naar een hoger niveau worden getild. Dankzij het extra budget kan er meer personeel worden aangenomen, wat zal leiden tot persoonlijke, kwalitatief sterke ouderenzorg.

‘Deze maatregelen en dit geld zijn een steun in de rug voor bewoners, hun naasten en de medewerkers van verpleeghuizen. Zij krijgen er extra collega’s bij voor het belangrijke, zware werk dat ze dag in dag uit doen. Meer medewerkers met meer tijd betekent meer aandacht voor onze ouderen. Daar doen we dit voor.’ Aldus Van Rijn.

Strikte voorwaarden voor extra geld verpleegzorg

Verpleeghuizen kunnen uitsluitend beroep doen op het extra geld als ze voldoen aan de strikte voorwaarden en kunnen aantonen dat er geen geld wordt verspild aan te veel papierwerk, overhead of onnodig grote reserves op de bank. De voorwaarden zijn op dit moment nog niet gepubliceerd.

Wilt u op de hoogte worden gehouden? Neemt u dan contact op met ons.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00