€ 100 miljoen extra financiering voor scale-ups

Nederland speelt al jaren een belangrijke rol binnen het Europese innovatieklimaat. Toch hebben snelgroeiende bedrijven, oftewel scale-ups, moeite met het vinden van kapitaal. Nederlandse investeerders zijn risicomijdend, waardoor het lastig is om financiering te krijgen voor complexe innovaties. Daarom stelt het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met het Europees Investeringsfonds (EIF) € 100 miljoen extra financiering voor scale-ups beschikbaar.

Minder risico voor investeerders

Het nieuwe fonds helpt veelbelovende bedrijven om hun activiteiten verder uit te bouwen. Naar verwachting investeren marktpartijen ook nog eens € 100 miljoen. Doordat het fonds de inzet van een investeerder verdubbelt, is deze constructie zeer aantrekkelijk omdat het de risico’s voor investeerders beperkt. Het fonds helpt om innovatieve scale-ups in Nederland te houden.

Verschuiving financieringsvormen

Consultant Margo Groeneveld: “Wij zien bij Hezelburcht dat overheidsinstanties op zowel Europees als nationaal niveau, zich meer en meer lijken te richten op andere financiële instrumenten naast subsidies om de innovatiekracht te versterken. Dit biedt voor ondernemers nieuwe kansen om kapitaal aan te trekken!”. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van diverse financieringsvormen? De specialisten van Hezelburcht helpen u graag op weg. Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00