DEI+ Circulaire economie voor innovatie in recycling en (her)gebruik

Heeft u een nieuw projectidee om duurzamer om te gaan met onze grondstoffen? De DEI+ Circulaire economie ondersteunt innovatieprojecten gericht op recycling van afval of gebruik en hergebruik van producten. Uw project moet technologisch vernieuwend zijn en bijdragen aan minder CO2 in Nederland. Mkb’ers kunnen vanaf 14 juni een aanvraag indienen.

Welke projecten komen in aanmerking?

Recycling van afval

Het gaat hierbij om het verwerken van afvalstoffen tot een nieuw product, materiaal of stof. Dit kan ook gaan om een nieuwe toepassing van organisch afval. Recycling van afval dat andere bedrijven of particulieren produceren is een voorwaarde: de grondstof heeft een afvalstatus.

Hergebruik

Dit gaat om het opnieuw gebruiken van een product of onderdeel dat geen afval is. Voorwaarde is dat het product opnieuw gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is.

Biobased grondstoffen

Pilotprojecten gericht op de vervanging van fossiele / minerale grondstoffen komen in aanmerking. Het nieuwe product is gemaakt van biologische grondstoffen en mag niet in strijd zijn met de ‘Single Use Plastics’-richtlijn.

Aanvragen DEI+ Circulaire economie

Het totale budget is minimaal € 12,5 miljoen en er kan tot € 3 miljoen per project aangevraagd worden. Wees er dus snel bij want ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. Aanvragen van DEI+ Circulaire economie kan vanaf 14 juni 2021 tot en met 7 januari 2022.

De grootste kans op toekenning

Is uw bedrijf bezig met innovatie omtrent recycling van afval of heeft u een idee voor het hergebruiken van producten? Ontdek dan de mogelijkheden van DEI+ Circulaire economie. Bespaar tijd en laat uw project vrijblijvend toetsen op de subsidiemogelijkheden door onze duurzaamheidspecialisten!

Vrijblijvend advies
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd of u voor deze subsidiekans in aanmerking komt? Onze specialisten staan u graag te woord.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00