CEF Energy Calls 2017

Het verbeteren en ontwikkelen van de Europese energie-infrastructuur is een belangrijk item op de Europese agenda. De huidige infrastructuur is namelijk onvoldoende in staat om aan de toekomstige energievraag te voldoen, grootschalige levering uit hernieuwbare bronnen te ondersteunen en de continuïteit van de huidige bevoorrading te waarborgen. Eind april lanceert de Europese Commissie de CEF Energy Calls 2017. Er is € 800 miljoen beschikbaar voor projecten gericht op elektriciteits- of gasinfrastructuur.

Doelstellingen CEF Energy Calls

Projecten moeten aansluiten bij een van de volgende doelstellingen:

  • Integratie van de interne energiemarkt en de grensoverschrijdende interoperabiliteit van de elektriciteits- en gasnetwerken.
  • De continuïteit van de Europese energievoorziening verbeteren.
  • Een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling en bescherming van het milieu.

Om in aanmerking te komen voor financiering moet het project een ‘Project of Common Interest’ (PCI) zijn. Dit zijn projecten die van tevoren door de Europese Commissie aangemerkt zijn als project van algemeen belang. De PCI-lijst is hier te vinden.

Heeft u vragen over het CEF Energy programma of heeft u een passend project in gedachte? Laat het ons weten! Neem contact met ons op.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

CEF Energy
Gerelateerde subsidie CEF Energy
CEF Energy investeert in de ontwikkeling van een krachtig energie netwerk in Europa. De huidige infr...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00