Budgetverhoging SLIM subsidie 2024

Binnen de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen (SLIM subsidie) wordt het subsidiebudget met € 7,631 miljoen verhoogd. De regeling is bedoeld voor initiatieven die het leren en ontwikkelen van medewerkers stimuleren. Mkb-bedrijven kunnen in september 2024 subsidie aanvragen. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector is de SLIM subsidie open voor aanvragen in juni en juli 2024.

Hoger subsidiebudget in 2024

De verhoging van het subsidiebudget wordt verwerkt in de nog resterende aanvraagtijdvakken in 2024. In totaal is er een bedrag van € 7,631 miljoen extra beschikbaar gesteld om te investeren in de ontwikkeling van de medewerkers. Dit extra bedrag wordt als volgt verdeeld over de twee aanvraagtijdvakken:

  • Juni/juli 2024: voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven € 5 miljoen
  • September 2024: voor individuele mkb-ondernemingen € 2,631 miljoen

Mkb’ers ontvangen maximaal € 25.000,- subsidie en grootbedrijven maximaal € 200.000,-. Uitzondering zijn grootbedrijven binnen landbouw-sector, daar ligt het maximum op €20.000,-. Voor samenwerkingsverbanden ligt het maximum subsidiebedrag op € 500.000,-.

SLIM subsidie voor leren en ontwikkelen

De SLIM subsidie is aan te vragen voor initiatieven die het leren en ontwikkelen van medewerkers stimuleren. Vier typen projecten komen in aanmerking voor subsidie:

  1. Het laten doorlichten van de organisatie door een externe adviseur om ontwikkelbehoeften inzichtelijk te maken;
  2. Loopbaan- en ontwikkeladvies voor werknemers;
  3. Ontwikkeling en implementatie van ontwikkel- en opleidingsmethoden zoals een systeem van periodieke ontwikkelgesprekken, een bedrijfsschool of leerrijke werkomgeving;
  4. Het bieden van praktijkleerplaatsen in de derde leerweg.

Benieuwd naar de SLIM regeling?

De gezondheid en ontwikkeling van de medewerker wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker. Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers dus ook. Gaat u aan de slag met de ontwikkeling van uw medewerkers en bent u benieuwd wat uw SLIM subsidiemogelijkheden zijn? Bespreek het vrijblijvend met één van onze specialisten. U kunt contact opnemen via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

 

Advies over SLIM

Contact

Neem contact op voor meer informatie over de SLIM subsidie

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00