Budgetoverschrijding SDE+ najaarsronde 2017

Uit de gepubliceerde resultaten van de SDE+ najaarsronde 2017 is gebleken dat het budget met een bedrag van € 3,9 miljard is overschreden. Dit werd recentelijk bekendgemaakt door minister Wiebes in een kamerbrief.

Totale budgetclaim van € 9,9 miljard

Van 3 oktober tot 26 oktober 2017 konden organisaties beroep doen op de belangrijkste stimuleringsregeling voor de opwekking van hernieuwbare energie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontving in totaal maar liefst 5.783 SDE+ aanvragen met een totale budgetclaim van € 9,9 miljard. Met een totaal budget van € 6 miljard, is dit een behoorlijke budgetoverschrijding.

Zon-PV en Windenergie populaire categorieën

De categorie ‘Zon-PV’ nam wederom het grootste aandeel (40%) van het budget in beslag. Ten opzichte van de vorige openstelling is het aandeel Zon-PV binnen de regeling zelfs groeiende. Er werd in totaal voor € 758 miljoen meer ingediend ten opzichte van de voorjaarsronde. Daarnaast nam zoals verwacht de budgetclaim binnen de categorie ‘Windenergie’ fors toe. In totaal nam deze categorie 29% van het totale budgetaandeel voor haar rekening. Dit is een stijging van € 649 miljoen ten opzichte van de voorjaarsronde van 2017.

Verloop & budgetoverschrijding

De kamerbrief vermeldt dat het budget al in fase 2 is overschreden met een bedrag van € 1 miljard. Dit betekent echter niet direct dat alle SDE+ aanvragen in fase 2 risico lopen om afgewezen te worden. Het is mogelijk dat een gedeelte van de projecten die in fase 1 en 2 zijn ingediend, inhoudelijk wordt afgewezen.

Hezelburcht verwacht dat RVO de beschikkingen en afwijzingen medio februari 2018 bekendmaakt.

Voorjaarsronde SDE+ 2018

Gaat u investeren in zonnepanelen? Of is uw aanvraag in een voortgaande ronde afgewezen? Verwacht wordt dat de voorjaarsronde van 2018 opent rond maart/april. Er zijn dan weer diverse kansen om duurzame investeringen rendabel te maken!

Een toekenning is niet vanzelfsprekend. Een goede aanvraagstrategie is van essentieel belang voor een succesvolle aanvraag. Om er zeker van te zijn dat u geen gelden misloopt, neemt Hezelburcht het gehele traject voor u uit handen. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd naar de SDE+ mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

 

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00