Breng de innovatieprojecten van 2024 in kaart voor WBSO subsidie 2024

Met het laatste kwartaal van 2023 al in zicht, kunnen we ook al voorzichtig naar volgend jaar kijken. U heeft vast al ideeën over uw innovatieprojecten in 2024. Welke concepten liggen er op de plank? Welke producten gaat u in 2024 doorontwikkelen? Breng al uw innovatieve plannen in kaart en wees goed voorbereid voor de WBSO subsidie in 2024.

De WBSO subsidie in 2024

In 2024 is er weer WBSO subsidie beschikbaar voor innovatieve bedrijven in Nederland. De WBSO wordt nou eenmaal zeer goed beoordeeld als hét basisinstrument van innovatie in Nederland. Met de huidige systematiek voor het aanvragen van WBSO is de tijd gekomen om de aanvraag van 2024 voor te bereiden. Na september kunt u namelijk geen WBSO meer aanvragen voor nieuwe projecten in 2023, dus vanaf dan is de eerstvolgende mogelijkheid vanaf januari 2024. In januari vraagt u nu WBSO aan voor het hele jaar, daarbij is een goede inschatting van alle S&O-(loon)kosten en -uitgaven zeer gewenst. Later kunt u WBSO aanvragen voor extra (aanvullende) innovatietrajecten, u mag maximaal vier aanvragen per jaar indienen.

Op Prinsjesdag 2023 weten we (waarschijnlijk) meer

Loonkosten en prijzen worden steeds hoger door de inflatie, en dat is in 2023 alleen maar toegenomen. Hierdoor dreigden er vanaf 2024 flinke tekorten te ontstaan voor de budgetten van de WBSO subsidie. Eind 2022 is het indexatiesysteem voor de WBSO gestart en vanaf nu wordt ieder jaar het WBSO-budget geïndexeerd. Door de indexatie wordt het budget van de WBSO jaarlijks verhoogd, en passen de budgetten en percentages beter bij de werkelijke loon- en prijsstijgingen van S&O-(loon)kosten en -uitgaven. Naar verwachting worden op Prinsjesdag 2023 de nieuwe budgetten en percentages gepubliceerd. Volg Hezelburcht op LinkedIn of schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de WBSO subsidie.

Voorbereid zijn voor de WBSO subsidie in 2024?

Heeft u al concrete innovatieve ideeën voor volgend jaar? Of wilt u sparren met een WBSO specialist over de mogelijkheden van WBSO subsidie in 2024? Stuur een mail naar info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00. Wij staan u graag te woord.

Spar met een WBSO specialist

Contact

Alvast met een WBSO specialist sparren over de WBSO subsidie in 2024? Neem contact op! Wij staan u graag te woord.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00