Seed Capital

Voor wie?

Investeerders, start-ups & scale-ups

Voor wat?

Opzetten van investeringsfondsen & het vinden van fondsen

Aanvragen 2020

Deadline 31 oktober 2020

Wilt u investeren in innovatieve start-ups? Of bent u zelf een start-up of scale-up op zoek naar risicokapitaal? Seed Capital brengt vraag en aanbod bij elkaar. Vanuit deze regeling kunnen private investeerders samen met de overheid een fonds vullen dat investeert in kansrijke technostarters en creatieve starters.

Tot en met 31 oktober 2020 kunt u als investeerder een aanvraag indienen voor het opzetten van een investeringsfonds. Er staan verschillende ‘Seedsfondsen‘ open om nieuwe projecten ‘to-the-next-level’ te brengen, elk fonds kent zijn eigen investeringsstrategie en focus. Nog niet bekend met Seed Capital? Lees dan verder.

U wilt investeren | Voorwaarden van Seed Capital

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het opzetten van een Seedsfonds, waaronder:

  • U richt het fonds op met minimaal drie aandeelhouders of drie vennoten.
  • Het fonds richt zich uitsluitend op het weghalen van de ‘equity gap’, ofwel het tekort aan eigen vermogen van ondernemers.
  • Investeringen vinden plaats in de eerste zes jaar van het fonds.
  • In uw fondsplan staat omschreven hoe u de techno- en creatieve starter gaat begeleiden.

Bent u van plan een investeringsfonds op te zetten? Een aanvraag indienen kan nog tot en met 31 oktober 2020, er is € 20 miljoen beschikbaar binnen deze tender en de maximale lening per fonds is € 10 miljoen. De regeling werkt volgens een tenderprincipe: volledige aanvragen worden beoordeeld en gerangschikt. Ofwel, een kwalitatief goede aanvraag is noodzakelijk! Laat u daarom ondersteunen door onze specialisten.

U zoekt een investeerder | De mogelijkheden van Seed Capital voor ondernemers

Reikt uw eigen vermogen net niet ver genoeg om uw innovatie te realiseren? Er zijn diverse investeringsmogelijkheden met behulp van Seedfondsen. Zo is er bijvoorbeeld ruim € 67,5 miljoen aan durfkapitaal verdeeld over zes nieuwe fondsen!

  • Rockstart Energy Fund: pensioenfonds APB investeert via belegger APG in start-ups die zich bezighouden met de energietransitie.
  • Borski fonds: investeert in vrouwelijke ondernemers om zo innovatie onder deze groep te stimuleren.
  • Rubio Impact Ventures: voor start-ups met een focus op duurzaamheid.
  • CapitalT: richt zich op oplossingsgerichte technologische software ontwikkeld door start-ups.
  • LUMO Fund II: voor ambitieuze ondernemers in opkomende technologieën, zoals AI en Virtual Reality.
  • Percival Participations III: een groeifonds voor ondernemers met gepatenteerde of beschermde technologie die hun bedrijf willen laten groeien.

Wij helpen u bij het realiseren van uw ambities

Hezelburcht gelooft in het innovatievermogen van start-ups en scale-ups. Investeringsfondsen kunnen de ontbrekende schakel zijn om uw innovatie te realiseren. Wij zoeken daarom graag voor u uit welke fondsen of andere financieringsinstrumenten passen bij uw project. Heeft u zelf kapitaal dat u graag investeert in bedrijven van de toekomst? Dien dan een aanvraag in voor het opzetten van een investeringsfonds. Ook hier bieden wij ondersteuning door het opstellen van een kansrijke aanvraag. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van Seed Capital voor u als investeerder of start-up/scale-up? Neem dan contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00