One Single Hub

Voor wie?

Incubators en accelerators

Voor wat?

Een innovatief ecosysteem voor start-ups en scale-ups

Subsidiebijdrage

Maximaal € 125.000,- (individuele aanvrager) en € 500.000,- (samenwerkingsverband)

Advies over deze subsidie

Een innovatief ecosysteem in Nederland waarin start-ups en scale-ups ondersteund worden onafhankelijk van de regio waarin ze gevestigd zijn, ofwel: One Single Hub. Op dit moment hebben regio’s hun eigen supportprogramma’s waarmee regionale start-ups en scale-ups worden ondersteund, maar uitgesloten zijn ondernemers buiten die regio. Naast deze beperking kunnen trajecten van regionale programma’s ook nog eens moeizaam zijn en weinig zekerheid geven. Vanuit het supportprogramma One Single Hub wilt het kabinet de concurrentie- en innovatiepositie van start-ups en scale-ups versterken en regionale programma’s bundelen om zo een landelijk effect te creëren.

Voor wie is One Single Hub?

Aanvragen kunnen ingediend worden door netwerken en organisaties die start-ups en scale-ups ondersteunen. Dit zijn organisaties zoals incubators en accelerators binnen het Nederlandse ecosysteem die zich richten op het verbeteren van de voorzieningen van innovatief ondernemerschap. Dit kunnen private organisaties zijn maar ook publieke instellingen zoals regionale ontwikkelingsmaatschappijen en universiteiten.

Wat voor projecten komen in aanmerking?

Projectvoorstellen moeten gericht zijn op het samenvoegen of opschalen van bewezen succesvolle programma’s. Er zijn drie verschillende projecten mogelijk:

  • Het uitbreiden van succesvolle regionale supportprogramma’s naar andere regio’s
  • Het samenvoegen van vergelijkbare supportprogramma’s
  • Het in Nederland introduceren van een succesvol supportprogramma uit het buitenland

Projectvoorstellen worden gerangschikt waarvan alleen de beste aanvragen in aanmerking komen voor subsidie. Een kwalitatief goede en kansrijke aanvraag is dus van groot belang.

Subsidiebijdrage

Voor een projectvoorstel kun u als individuele aanvrager minimaal € 25.000,- en maximaal € 125.000,- ontvangen. Voor samenwerkingsverbanden bedraagt de subsidie maximaal € 500.000,-. Voor de partners aan een samenwerkingsverband gelden dezelfde bedragen als voor individuele aanvragers, namelijk minimaal € 25.000,- en maximaal € 125.000,- subsidie per deelnemer.

One Single Hub subsidie aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden van One Single Hub en hoe Hezelburcht u kan helpen bij het verkrijgen van subsidie? Neem vandaag nog contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor meer informatie over deze regeling en onze diensten.

contact

Meer weten over One Single Hub? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com. Of laat uw gegevens via onderstaand formulier achter: