Investeren in groen-economisch herstel

Voor wie?

Landbouwers die willen verduurzamen

Voor wat?

Duurzaamheidsinvesteringen

Subsidiebijdrage

€ 35,5 miljoen

Openstelling

Gesloten

Wilt u uw landbouwbedrijf gaan verduurzamen? Maar heeft u net dat ene financiële zetje nodig om dat te kunnen doen? Vraag dan subsidie aan voor uw duurzaamheidsinvestering met de subsidie Investeren in groen-economisch herstel. U kunt subsidie ontvangen voor diverse duurzaamheidsmaatregelen. Denk aan de inzet van drones bij het bestrijden van plagen en ziekten. Of het gebruik en opladen van elektrische werktuigen zodat u uw werkzaamheden nog duurzamer kunt uitvoeren.

Voor wie is deze subsidie interessant?

Deze regeling is bestemd voor landbouwers die hun bedrijf willen verduurzamen. De subsidie bedraagt 60% van de kosten, maar kan zelfs nog hoger oplopen (75%) als een bedrijfshoofd binnen uw landbouwbedrijf jonger dan 41 jaar is. Wel wordt er vereist dat uw investering tenminste € 25.000 bedraagt en de maximale subsidie die u kunt ontvangen is € 150.000.

Subsidiabele investeringen

U kunt subsidie ontvangen voor diverse duurzaamheidsinvesteringen die vallen binnen een van de volgende categorieën:

  • Categorie A: Precisielandbouw en Smart farming
  • Categorie B: Digitalisering
  • Categorie C: Water, droogte, verzilting
  • Categorie D: Duurzame bedrijfsvoering
  • Categorie E: Natuur inclusieve landbouw en kringlooplandbouw

Binnen deze categorieën vallen ruim 38 investeringen waarvoor u subsidie kunt ontvangen. Bekijk hier de volledige lijst met investeringen.

Subsidie aanvragen?

Wij helpen u graag bij het verduurzamen van uw landbouwbedrijf. Neem contact met ons op om te ontdekken of de duurzaamheidsinvestering die u in gedachten heeft in aanmerking komt voor subsidie. Deze regeling is nog tot en met 14 februari open voor aanvragen. Wacht daarom niet te lang met het opstellen van uw subsidieaanvraag.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u graag in contact komen met een van onze specialisten? Laat uw gegevens achter via het onderstaande formulier of bel ons op 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00