Fonds Duurzaam Water

Voor wie?

Overheidsinstellingen, bedrijven en NGO’s

Voor wat?

Samenwerkingsprojecten gericht op waterveiligheid en waterzekerheid in ontwikkelingslanden

Advies over deze subsidie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stimuleert met het Fonds Duurzaam Water (FDW) publiek-private samenwerkingen in de watersector. Het fonds steunt hiermee initiatieven gericht op het verbeteren van de waterveiligheid en de waterzekerheid in ontwikkelingslanden.

Centrale thema’s en doelstelling van Fonds Duurzaam Water

Het FDW subsidieert samenwerkingsprojecten tussen overheidsinstellingen, bedrijven en ngo’s. Projecten moeten op langere termijn bijdragen aan duurzame economische groei, zelfredzaamheid en armoedebestrijding. Gezamenlijke initiatieven gericht op de volgende thema’s kunnen beroep doen op het fonds:

  • Efficiënt en duurzaam watergebruik, vooral in de landbouw;
  • Veilige delta’s en verbeterde stroomgebieden;
  • Verbeterde toegang tot drinkwater en sanitatie, en afvalverwerking.

Projectengalerij FDW

Het FDW wordt al succesvol toegepast. Bent u benieuwd naar welke initiatieven steun ontvangen van het FDW? Op de Aiddata-website van RVO vindt u een projectgalerij van alle FDW-initiatieven die momenteel lopen of zijn gestart in 2015. Zo vindt u hier bijvoorbeeld het Building with Nature project dat met financiële hulp van FDW werkt aan een oplossing voor het oprukkende zeewater op Java, Indonesië.

Subsidie aanvragen?

Wilt u meer weten over onze diensten of de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Wilt u meer weten over Fonds Duurzaam Water? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: