European City Facility (EUCF)

Voor wie?

Overheden, lokale autoriteiten en gemeenten

Voor wat?

Investeringsconcepten voor duurzame energieprojecten

Subsidiebijdrage

Tot maximaal € 60.000,- ongeacht de investeringskosten

Advies over EUCF

De European City Facility (EUCF) ondersteunt (samenwerkingsverbanden van) gemeenten en lokale autoriteiten bij het investeren in duurzaamheid. U ontvangt een subsidie van € 60.000,- voor kosten bij het ontwikkelen van een investeringsplan, denk daarbij aan het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie, marktanalyse, risico analyse of coördinatie.

Scope van EUCF

Het programma richt zich op het verhelpen van de twee vaak voorkomende barrières in duurzame energie-investeringen:

  • Tekort aan financiële en juridische capaciteiten van gemeenten en lokale autoriteiten in het transformeren van energie- en klimaat strategieën in investeringsconcepten.
  • Tekort aan aggregatie van kleinere, gefragmenteerde projecten en daarmee onvoldoende belangstelling voor subsidiëring en/of financiering.

Waarvoor kan EUCF subsidie aangevraagd worden?

U kunt subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van investeringsconcepten voor duurzame energieprojecten en/of het ‘poolen’ van kleinere, duurzame energieprojecten in grotere investeringsportfolio’s zodat (meer) subsidiëring- en/of financiering kan worden verkregen.

U kunt subsidie ontvangen voor de volgende kosten:

  • Financiële analyses
  • Haalbaarheidsstudies
  • Technische en/of juridische analyses
  • Sociale studies
  • Marktstudies
  • En andere ondersteunende taken

Voor wie is EUCF?

Gemeenten, lokale autoriteiten en consortia van gemeenten/lokale autoriteiten in de EU en het Verenigd Koninkrijk kunnen subsidie aanvragen.

De maximale projectduur betreft 12 maanden. De implementatie van het investeringsconcept bedraagt maximaal 24 maanden na validatie van het investeringsconcept door het EUCF evaluatieteam. Indien het investeringsconcept aantoonbaar niet kan worden geïmplementeerd zijn er echter geen gevolgen.

Subsidie aanvragen

De hoogte van de subsidiebijdrage is € 60.000,-. Er gelden geen criteria voor minimum of maximum investeringskosten. Kosten moeten wel direct gerelateerd zijn aan ontwikkeling van het investeringsconcept en worden besteed aan intern personeel (indien de interne organisatie voldoende capaciteit heeft) of externe experts en sub-contractors.

Ruime ervaring in het ondersteunen van duurzame projecten

Wilt u meer weten over deze subsidieregeling en de mogelijkheden voor uw organisatie? Of heeft u vragen over onze diensten? De specialisten van Hezelburcht zijn zeer begaan met het opzetten van duurzame projecten en helpen u graag bij het opstellen van een kansrijke aanvraag. Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Advies nodig over het aanvragen van European City Facility (EUCF)? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: