agROBOfood

Voor wie?

Ambitieuze mkb’ers die willen samenwerken

Voor wat?

Innovatieproject voor de agrifood sector

Openstelling

Gesloten

Subsidieadvies of -ondersteuning

Een robot die zelfstandig de rijpheid van komkommers kan beoordelen en verwerken. Een drone die de kwaliteit van wijngaarden controleert. Het gerobotiseerd oogsten van fruit om het gebrek aan seizoensgebonden mankracht op te lossen. Dit zijn enkele voorbeelden van robotica toegepast op de agrifood sector. Naast deze voorbeelden is er nog veel meer mogelijk door deze twee werelden te combineren. Om deze mogelijkheden werkelijkheid te maken heeft het agROBOfood subsidieprogramma € 16 miljoen toegewezen gekregen voor robotica oplossingen die de uitdagingen in de Europese agrifood sector oplossen!

agROBOfood | Scope en criteria

Innovatieve demonstratieprojecten van robot technologieën met directe positieve impact in de agrifood sector kwamen in aanmerking voor de 2de Open Call for Innovation Experiments. Voorbeelden van interessegebieden waren:

  • Agricultural Robotics for Crop Production

Binnen dit thema wordt gezocht naar projecten die bijdragen aan het verbeteren van het productie proces in de teelt. Hierbinnen vallen projecten gericht op teeltmonitoring (o.a. ziektedetectie, opbrengst schatting) en geautomatiseerde teelthandelingen (o.a. oogsten,  sproeien, zaaien).

  • Food Supply Chain Robotics

Projecten binnen dit thema richten zich op robotiseren van behandeling (o.a. classificatie, intelligent verpakken, en logistiek van voedsel), verwerking (o.a. snijden, voorbewerking van dierlijke producten) en 3D printen van voedsel.

  • Livestock Robotics

Dit thema betreft projecten die robotica toepassen in de veeteelt. Denk hierbij aan het verbeteren van productieprocessen (o.a. scheren, melken, slachten, behandeling van eieren, en melkverwerking) en veeteelt management (o.a. het monitoren van diergezondheid, voeding, productie en schoonmaak).

Criteria consortium

Een consortium bestaande uit 2-5 Europese mkb’ers – waaronder één eindgebruiker en één technologie leverancier – kon financiering aanvragen. Het consortium heeft een grensoverschrijdend (minimaal twee verschillende landen) en/of sectoroverstijgend (afkomstig uit de agrifood- en robotica sector) karakter nodig.

Budget en deadlines

In het onderstaande overzicht vindt u de budgetten en deadlines van de afgelopen calls:

Oproep Oproep budget Contributie per project Financieringspercentage*
Innovation Experiments – Open call 2 € 2.65 M € 300k – 500k 100%
Industrial Challenges – Open call € 2.7 M max € 300k 100%
Innovation Experiments – Open call 1 € 2.65 M € 300k – 500k 100%

* co-financiering is toegestaan en wordt aangeraden

De regeling is gesloten voor aanvragen. Mocht agROBOfood in de toekomst weer een nieuwe openstelling krijgen, dan zullen we deze pagina updaten.

Subsidie aanvragen of meer informatie?

Ben u benieuwd naar vergelijkbare of andere interessante subsidieregelingen? Onze High Tech en Life Sciences Health & Food specialisten ondersteunen u graag! Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor meer informatie over de subsidiekansen en onze diensten.

Contact

Wilt u meer weten over het agROBOfood programma? Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com. Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: