K3D

De high tech industrie kampt met supply chain problemen en grondstoffen schaarste. Steeds vaker wordt daarom additive manufacturing ingezet om flexibel en lokaal te produceren. Transport- en voorraadproblemen worden hierdoor voorkomen. Binnen deze nieuwe productietechnologie wordt het printen van metaal steeds actueler en kansrijker. Printen met metaal is kostbaarder en omslachtiger dan printen met menig ander materiaal, maar biedt daarentegen wel de mogelijkheid om nieuwe producten lokaal te ontwikkelen die voorheen zeer moeilijk of enkel zeer kostbaar te produceren waren. Bij deze manier van 3D printen komt veel kennis en expertise kijken; K3D is dé kennispartner voor bedrijven die graag de fijne kneepjes van het 3D metaal printen willen leren.

Wat doet K3D?

Met zowel een consultancy als academy biedt K3D de nodige handvatten voor het 3D metaal printen. Dit doen ze vanuit diverse Printing Technology Centers (PTC’s) waar bedrijven laagdrempelig toegang tot 3D printkennis en printcapaciteit kunnen krijgen. Bedrijven kunnen bij K3D hun eigen 3D producten printen, trainingen volgen of samen met K3D business cases uitwerken.

WBSO subsidie aanvragen

Al sinds enkele jaren maakt K3D gebruik van de expertise van Hezelburcht bij het aanvragen van de fiscale subsidie WBSO. En met succes; de WBSO is al diverse keren toegekend. K3D heeft deze subsidie gekregen om het proces te optimaliseren en productspecificaties op te rekken. Zo hebben zij bijvoorbeeld een nieuw soort mes ontwikkeld waarmee brooddeeg kan worden bewerkt zonder plakproblemen. Via de bijna onzichtbare microporeuze structuur ontsnapt lucht die bij 2 bar luchtdruk via een slang aangevoerd wordt. De perslucht, die langs weerszijden van het mes ontsnapt, vergemakkelijkt het snijden (er vormt zich immers een luchtlaag tussen mes en het versneden materiaal) en het mes blijft ook schoner.

K3D afbeelding

Links is een oud mes te zien en rechts een vernieuwd, 3D geprint mes.

Hezelburcht ondersteunt op een actieve en betrokken manier van A tot Z en ontzorgt zoveel mogelijk. Bovendien hebben de adviseurs diepgaande WBSO-kennis die goed van pas kwam bij de voorbereiding op een WBSO-controle. - K3D

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00