WBSO-subsidie levert ruim € 1,2 miljard voordeel op voor innovatieve bedrijven

De balans voor WBSO 2020 is opgemaakt: ruim 20.000 Nederlandse bedrijven hebben in totaal € 1,2 miljard fiscaal voordeel gehaald uit de WBSO. Mooi om te zien dat ondernemers, ondanks het moeilijke jaar, vol zijn blijven innoveren met hulp van WBSO. De belangrijkste bevindingen uit het jaarverslag 2020:

De cijfers van WBSO 2020

In totaal hebben 20.340 bedrijven hun (loon)kosten en uitgaven voor R&D-projecten verlaagt. Ruim 135.370 R&D-projecten hebben een toekenning ontvangen, ongeveer 6% meer dan in 2019. De WBSO heeft in 2020 zo’n 88.000 arbeidsjaren ondersteund, het hoogste aantal in de afgelopen vijf jaar.

WBSO 2020 afbeelding

Opvallende trends in WBSO

Sinds 2016 is het totaal aantal projecten op het gebied van de energietransitie met 46% toegenomen. Met name is een stijging te zien binnen R&D-projecten gericht op slimme, duurzame energieoplossingen en energieoplossingen.

De aflopen vijf jaar is innovatie in voeding met circa 10% toegenomen. Met name de ontwikkeling van vegetarische, veganistische en duurzame voeding heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt.

De meeste bedrijven (5.650 om precies te zijn) die WBSO aanvragen houden zich bezig met ICT-projecten. In totaal ontvangen zij ongeveer € 319 miljoen aan belastingvoordeel. Het meeste voordeel wordt daarentegen behaald in de lucht- en ruimtevaart, machinebouw en koeltechniek met ongeveer € 361 miljoen.

Help uw bedrijf vooruit met WBSO

De WBSO helpt al 25 jaar ondernemers met innoveren en vooruitgang. Bent u benieuwd hoeveel voordeel u kan genieten? Onze specialisten rekenen het graag voor u uit. Hezelburcht neemt het volledige proces voor u uit handen: we brengen de kosten en uitgaven voor u in kaart, we rekenen het maximale voordeel voor u uit, we schrijven de WBSO-aanvraag, dienen de aanvraag tijdig in en zorgen ervoor dat u voldoet aan alle administratieve vereisten. Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking!

Persoonlijk WBSO advies? Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

WBSO subsidie
Gerelateerde subsidie WBSO subsidie
Met de WBSO kunnen innovatieve bedrijven de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-pro...Lees verder

contact

Wilt u meer weten over de WBSO? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00