WBSO nieuws | Eerste schijf in 2021 incidenteel verhoogd

In een brief aan de Tweede Kamer heeft het kabinet bekendgemaakt de eerste schijf van de WBSO te verhogen in 2021. Goed nieuws dus voor starters en niet- starters! De exacte verhoging zal op Prinsjesdag, 15 september, bekendgemaakt worden. Deze verhoging zal afhankelijk zijn van onder andere de mate van eerdere onderuitputting van het WBSO-budget in voorgaande jaren.

Waarom wordt WBSO verhoogd

In tijden van crisis is het van belang te blijven innoveren. Hoe kan dit beter gestimuleerd worden dan met voordelige fiscale maatregelen! Met de genoemde verhoging hoopt het kabinet ondernemers stimuleren om te blijven investeren in speur- en ontwikkelingswerk (S&O).

Nog niet bekend met de WBSO?

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve, belastingplichtige bedrijven in Nederland. Van zzp’er tot corporate: de regeling brengt fiscaal voordeel met zich mee voor veel ondernemers. Zoals eerder aangegeven is dit voor de eerste schijf 32% voor R&D-kosten en uitgaven tot € 350.000,-. Voor starters ligt dit net iets hoger met 40%. Volgend jaar zal het fiscale voordeel dus nog aantrekkelijker zijn!

Wilt u op de hoogte blijven van subsidienieuws rondom Prinsjesdag of WBSO in het algemeen? Neem contact op of schrijf u in voor de nieuwsbrief. Wij houden u up-to-date wat betreft de nieuwste ontwikkelingen.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

WBSO subsidie
Gerelateerde subsidie WBSO subsidie
Met de WBSO kunnen innovatieve bedrijven de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-pro...Lees verder

contact

Heeft u vragen over de verhoging binnen WBSO of de regeling in het algemeen? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00