SBIR subsidie voor ‘Een leven lang leren’

U wordt uitgenodigd om een duurzame bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën gericht op ‘een leven lang leren’! Deze SBIR-oproep is een soort innovatiecompetitie en zeer interessant voor (kleinere) ondernemers en bedrijven om te innoveren in maatschappelijke vraagstukken. Dit keer staan kunstmatige-intelligentieprojecten en blockchainprojecten gericht op inclusie en empowerment of een leven lang leren en ontwikkelen centraal.

Thema’s binnen ‘Een leven lang leren’

Uw project komt in aanmerking voor SBIR als het binnen één van de volgende thema’s valt:

Thema 1: Inclusie en empowerment

Digitalisering vindt overal om ons heen plaats: van het openbaar vervoer (ov-chipkaart) tot de zorg (eHealth applicaties). Ondanks dat digitale apparaten en technologieën steeds normaler worden in het dagelijkse leven is het geen gegeven dat iedereen hiermee om kan gaan. Zo’n 2,5 tot 4 miljoen Nederlanders hebben moeite om met apparaten als computers, smartphones of laptops te werken. Daarnaast is het belang van digitalisering door de coronacrisis nog groter geworden. Vanuit dit thema worden mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het omgaan met digitale apparaten en technologieën ondersteund.

Thema 2: Een leven lang leren en ontwikkelen

De digitale transformatie wordt versneld door de coronacrisis. Ook leren en ontwikkelen zal er in de toekomst anders uit komen te zien. Online colleges en lessen zullen wellicht eerder regel dan uitzondering worden. Dit thema is daarom gericht op een leven lang leren op de digitale vaardigheden.

Fasen en budget

Er is een totaal budget van € 800.000,- beschikbaar. Deze wordt verdeeld over twee fasen. Fase 1 richt zich op haalbaarheidsonderzoeken en heeft een budget van € 400.000,-. Per onderzoek is dit maximaal € 20.000,-.  Voor fase twee is er eveneens een budget van € 400.000,- beschikbaar voor de ontwikkeling van vijf prototypes. Per prototype is dit maximaal € 80.000,-.

Dien nu uw aanvraag in!

De call is sinds 14 september open. U kunt uw aanvraag voor fase 1 tot en met 19 oktober 2020 indienen. Overweegt u een aanvraag in te dienen? Laat u ondersteunen door onze specialisten.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Small Business Innovation Research (SBIR subsidie)
Gerelateerde subsidie Small Business Innovation Research (SBIR subsidie)
De SBIR-subsidie is een innovatiecompetitie voor ondernemers om innovatieve producten en diensten te...Lees verder

contact

Zoekt u subsidie voor uw haalbaarheidsproject of prototype? Neem contact op! Hezelburcht onderzoekt voor u de mogelijkheden.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00