Pilot voor mkb: innoveren met HBO-studenten als innovatietrainees

Interessante pilot voor mkb’ers om extra innovatiekracht te stimuleren: De Pilot Innovatietraineeships 2020 van Regieorgaan SIA en NWO. Vanuit deze pilot kunnen mkb’ers studenten van deelnemende hogescholen in huis halen om zo hun innovatievermogen te versterken. Hogescholen kunnen financiering aanvragen voor het plaatsen van innovatietrainees bij mkb-ondernemingen. Wat houdt het programma precies in? Hezelburcht legt het uit.

Doel Pilot Innovatietraineeships

Het doel van de regeling is het versterken van de onderzoeksrelatie tussen het mkb en hogescholen. Met een innovatietraineeship krijgt u als mkb’er een getalenteerde hogeschoolstudent in huis voor nieuwe, toepasbare kennis. Een innovatietrainee doet 1,5 jaar praktijkgericht onderzoek bij uw bedrijf, eerst als afstuderend stagiair, daarna – als de trainee bij u past – neemt u de trainee voor een jaar in dienst.

Hogescholen krijgen op hun beurt de mogelijkheid om financiering aan te vragen voor het plaatsen van innovatietrainees en hun kennispositie te versterken.

Dit is nog een pilot, deze eerste ronde wordt gekeken of de verwachtingen van het mkb, de hogeschool en de studenten voldoen. De eerste innovatietrainees starten in februari 2021, bent u geïnteresseerd? Dan kunt u tot 15 december contact opnemen met één van de hogescholen.

Voordelen voor uw mkb

Heeft u interesse om als mkb-onderneming deel te nemen aan de pilot? Dit brengt diverse voordelen met zich mee:

  • U haalt een getalenteerde hogeschoolstudent in huis met nieuwe, toepasbare kennis en een frisse blik op innovatie;
  • Is er een match tussen uw mkb en de student na een stageperiode van zes maanden? Dan krijgt u de mogelijkheid de student voor een jaar in dienst te nemen als trainee. Zo bent u sterke kracht rijker;
  • Een nauwe relatie tussen uw mkb-onderneming en de hogeschool. Dit brengt voordelen met zich mee als toegang tot nieuwe kennis en high potentials.

Voorwaarden voor hogescholen

Op het moment ontwikkelen twaalf hogescholen plannen voor het innovatietraineeship. Hogescholen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder de volgende:

  • Iedere hogeschool kan maximaal € 300.000,- aanvragen waarmee 15 trainees geplaatst en begeleidt kunnen worden;
  • De looptijd van een project bedraagt maximaal 24 maanden;
  • Hogescholen dragen minimaal 10% van de subsidie bij aan het project (cofinanciering);
  • Een hogeschool kan bij slechts één aanvraag betrokken zijn, dit mag individueel of in samenwerkingsverband zijn.

Deelnemen aan de Pilot Innovatietraineeships?

Neemt uw hogeschool deel aan de pilot en wilt u hiervoor subsidie aanvragen? U heeft tot en met 15 december 2020 om een aanvraag in te dienen.

Wilt u als mkb’er deelnemen aan de pilot? Neem dan contact op met een van de deelnemende hogescholen.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de Pilot Innovatietraineeships? Neem gerust contact op.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00