NWO call voor transitie naar circulaire economie

In een circulaire economie bestaat er geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Een multidisciplinaire aanpak waarin technische, sociale en economische kennis en innovatie gecombineerd worden, zijn noodzakelijk om tot een succesvolle transitie naar een circulaire economie te komen. Er zijn echter nog vele onderzoeken en technologische doorbraken nodig om de transitie tot een succes te maken.  

Nederlandse subsidie voor onderzoeksprojecten circulaire economie

Vanaf februari 2018 stelt NWO in samenwerking met Regieorgaan SIA en TNO een nieuwe subsidie beschikbaar binnen de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Het subsidie-onderzoeksprogramma heeft tot doel een transdisciplinaire samenwerking te realiseren binnen de NWA-route ‘Circulaire Economie’.

De regeling steunt twee onderzoeksprojecten die concrete stappen zetten in de transitie naar een circulaire economie. In een project moet fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek worden verbonden met actuele vragen uit de praktijk. Binnen de projecten moet een focus liggen op de ‘circulariseerbaarheid’ van kunststoffen en de gebouwde omgeving. De subsidieregeling is met name interessant voor onderzoekers, onderzoeksinstellingen, universiteiten en hogescholen. Nadere details over de call worden eind deze maand verwacht.

Europese subsidies circulaire economie

Bent u betrokken bij een project dat zich richt op de transitie naar een circulaire economie? De Europese Unie zet zich ook in voor de transitie naar een circulaire economie en heeft ook subsidie beschikbaar gesteld om de transitie te versnellen. Binnen het grootste Europese onderzoeksprogramma Horizon 2020 zit een grote diversiteit aan calls die ruimte bieden voor uw project. Zo is er ruimte voor onderzoeks- & innovatieprojecten op het gebied van: Raw Materials, Biotechnology, Sustainable Process Industry (SPIRE) en Catalysing the circular economy. In de blog van consultant Bram van Weerdenburg kunt u hier meer over lezen.

Meer informatie over de nieuwe NWO subsidie? Of wilt u de subsidiekansen voor uw project bekijken?

Neem contact op voor een kennismaking!

Contact

Heeft u vragen over deze NWO subsidie of over subsidies in het algemeen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00