Nutreco zet miljoenenfonds op voor innovatie in alternatieve eiwitten

Om de groeiende wereldbevolking te kunnen voorzien van voedsel zal er in de komende jaren geïnvesteerd moeten worden in alternatieve eiwitbronnen en een duurzamere veeteelt. Daarom heeft dier- en visvoederspecialist Nutreco € 20 miljoen beschikbaar gesteld om de kennis van eiwit gerelateerde technologieën te versterken. Startups die investeren in innovatie op gebied van plantaardige eiwitten, fermentatie, biotechnologie en cellulaire landbouw komen in aanmerking voor het fonds.

Startende bedrijven krijgen middels dit fonds de kans om hun innovatieve ideeën waar te maken. Nutreco wil hiermee zijn voordeel doen met de technologische knowhow en innovaties die de startups met zich mee brengen. Door het delen van de ontwikkelingen en kennis tussen beide partijen verwacht Nutreco dat dit zal leiden tot een snellere marktintroductie van innovaties voor het oplossen van grote knelpunten.

Het innovatieteam NuFrontiers

Nutreco investeert via hun innovatie- en investeringsafdeling NuFrontiers al geruime tijd in open innovatie om te werken aan ‘Feeding the Future’. Daarmee wordt er in startups, nieuwe technologieën, joint-ventures en samenwerkingsverbanden geïnvesteerd om tot oplossingen te komen voor grote ‘bottlenecks’.

Hezelburcht is op de hoogte!

Onze specialisten zullen het Foodvalley Protein Plan(et) Summit bijwonen op 17 oktober in Wageningen. Nutreco’s Chief Strategy Officer Laurent Genet is één van de sprekers op dit event en zal meer over dit thema en het fonds presenteren.

De specialisten van Hezelburcht zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kansen. Wenst u meer informatie over de subsidie- en financieringsmogelijkheden voor alternatieve eiwitten en duurzame landbouw / veeteelt? Wij staan u graag te woord.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Houdt uw organisatie zich bezig met alternatieve eiwitten en duurzame veeteelt? Neem contact op, onze specialisten staan u graag te woord.

Spar met een specialist

& ontdek de mogelijkheden!

?

Laat uw gegevens achter

Of bel direct naar: 088 495 20 00