Nieuwe subsidiekansen in 2019 voor Gelderse monumenteigenaren

Bent u een eigenaar van een erfgoed (geen woonhuis) in Gelderland en heeft u plannen dit te restaureren, herbestemmen, toegankelijk te maken of te verduurzamen? Dan biedt de subsidieregeling Functioneel Gebruik Erfgoed van de Provincie Gelderland financiële uitkomst. In 2019 is er weer € 13,5 miljoen beschikbaar. Met deze subsidie kunt u onderzoek doen naar het verbeteren van het gebruik van erfgoed of het daadwerkelijk restaureren van erfgoed.

Subsidieregeling Functioneel Gebruik Erfgoed

De subsidieregeling richt zich op het ondersteunen en bevorderen van de beleving, instandhouding, bescherming en verduurzaming van erfgoed. De subsidieregeling is toegankelijk voor Gelderse rijks- en gemeentelijke monumenten, met uitzondering van woonhuizen. Eigenaren of rechthebbenden op het erfgoed kunnen beroep doen op de provinciale regeling voor zowel onderzoeks- als uitvoeringsaanvragen:

  • Type 1 | Onderzoeksaanvragen
    Bent u van plan om voorbereidend onderzoek te verrichten voor het nemen van fysieke maatregelen? Bijvoorbeeld waarden stellende onderzoeken, haalbaarheidsstudies of energiescans? De subsidie bedraagt maximaal 75% van de kosten met een minimum van € 3.000,- en een maximum van € 50.000,-.
  • Type 2 | Uitvoeringsaanvragen
    Daarnaast kunt u voor de restauratie van monumenten, eventueel in combinatie met verduurzaming en herbestemming, beroep doen op de regeling. De subsidie bedraagt maximaal 60% van de kosten met een minimum van € 25.000,- en een maximum van € 1 miljoen per aanvrager per jaar.

Subsidie aanvragen in 2019?

Subsidie aanvragen is mogelijk van 4 februari 2019 tot 1 oktober 2019. Bij deze regeling geldt het principe: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Een tijdige voorbereiding is dan ook noodzakelijk!

Verwachte budget overschrijding

Op basis van de tot nu toe gevoerde en geplande (voor)overleggen, verwacht de Provincie een forse overschrijding van het beschikbare budget. Naar verwachting is het budget na openstelling op 4 februari 2019 snel vergeven. Wilt u een reële kans maken op deze subsidie? Dan dient er op 4 februari een complete en duidelijke aanvraag te liggen. Start daarom tijdig met de voorbereiding van uw aanvraag.

Vergroot uw slaagkans

Hezelburcht heeft ruime ervaring met het succesvol opstellen van aanvragen bij Provincie Gelderland. De specialisten van Hezelburcht vergroten uw slagingskans aanzienlijk door tijdig een degelijke en complete aanvraag met u op te stellen. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw project kunnen betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of meer informatie.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00