MDIEU subsidie vanaf 1 september open voor aanvragen

Bent u bezig met het organiseren van activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers vergroot? Dan kan de regeling Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder Uittreden (MDIEU) u hierbij ondersteunen. Deze subsidie stimuleert bedrijven die een gemotiveerde, gezonde en productieve werkomgeving creëren. Voor de periode 2021-2025 is er in totaal € 946 miljoen beschikbaar gesteld. U kunt de MDIEU subsidie vanaf 1 september tot en met 30 november 2023 aanvragen.

Wie komt in aanmerking voor MDIEU subsidie?

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten. Oftewel, ervoor zorgen dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk zijn. Voorbeelden van activiteiten zijn het verlichten van zware werkomstandigheden of het slimmer roosteren bij nachtwerk. De subsidie Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder uittreden kunt u aanvragen voor twee typen activiteiten:

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Eerder stoppen met werken

Lees hier wat er onder deze activiteiten valt.

MDIEU subsidie in september aanvragen

In totaal is er € 946 miljoen beschikbaar gesteld voor de periode 2021-2025. Voor activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid krijgt u 50% subsidie. Voor activiteiten binnen eerder stoppen met werken krijgt u 25%. Het drempelbedrag voor uw subsidieaanvraag is € 75.000, waarvan € 5.000 is bedoeld voor het uitvoeren van een bedrijfsanalyse. De projectduur mag tot uiterlijk 31 december 2025 lopen. U kunt uw MDIEU aanvraag indienen vanaf 1 september tot en met 30 november 2023.

Bedrijfsanalyse

Een bedrijfsanalyse is een verplicht onderdeel van uw subsidieaanvraag. In deze analyse zijn de knelpunten en problematiek rondom duurzame inzetbaarheid en zwaar werk beschreven.

Activiteitenplan

Bij uw subsidieaanvraag hoort ook een activiteitenplan. In dit plan staan uw activiteiten beschreven voor duurzame inzetbaarheid of om bepaalde groepen werknemers eerder te laten stoppen met werken. Let er bij de activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid op dat deze ten minste 25% van de subsidieaanvraag bedekken.

Hezelburcht biedt ondersteuning

Wilt u meer weten over de MDIEU subsidie? Of kunt u hulp gebruiken met het opstellen van de subsidieaanvraag? Onze specialisten verhogen graag uw kans op subsidie door uw subsidieaanvraag te optimaliseren. Neem contact met ons op!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie over de MDIEU subsidie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00