Interesse in ‘Enabling Technologies Hotels’ neemt toe

Eind augustus was de vierde openstelling van het Enabling Technologies Hotels programma voor Life Sciences onderzoekers. Er was dit jaar een verdubbeld budget à € 1.8 miljoen beschikbaar om meer dan 60 onderzoeksprojecten te financieren. Door de verdubbeling van het budget nam ook de interesse in het subsidieprogramma flink toe. Dit jaar werden er in totaal maar liefst 164 aanvragen ingediend, drie keer zo veel vergeleken met de ronde van 2016.

Publiek-private onderzoeksprojecten

Het Enabling Technologies Hotels programma is door ZonMw en Dutch Techcentre for Lifesciences (DTL) opgezet om publiek-private onderzoeksprojecten kennis te laten maken met geavanceerde toepassingen. Onderzoekers (‘gasten’) die nog geen toegang hebben tot high-end technologie, kunnen hiervoor terecht via een service-gerichte faciliteit (‘hotel’). Elk gehonoreerd onderzoeksproject krijgt € 30.000,- subsidie om gebruik te maken van de faciliteiten van het zogeheten ‘Technology Hotel’. Op dit moment zijn er meer dan 130 Technology Hotels (publieke én private organisaties) die gespecialiseerd zijn in thema’s als genetica, proteomics, metabolomics bio-imaging en bio-informatica.

Dit jaar waren er voor het eerst twee varianten binnen het programma; de publiek-private projecten en ‘early-career-scientist’-projecten. Binnen de publiek-private projecten is er een samenwerking tussen een onderzoeker van een Nederlandse publieke onderzoeksorganisatie (‘gast’), een onderzoeker van Technologie Hotel en een onderzoeker van een bedrijf. Het bedrijf moet een in-kind of cash bijdrage leveren aan het gezamenlijke onderzoek. Dit jaar zijn er 77 aanvragen ingediend voor deze variant.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Early career scientist projecten

Uit eerdere evaluaties bleek dat er behoefte was om de private partij weg te laten. Met een verdubbeld budget in 2017 is er daarom ruimte gecreëerd voor ‘early-career-scientist’-projecten. In deze pilot mag een jonge onderzoeker (PhD verkregen tussen 2009 en heden) de faciliteiten van een Technology Hotel gebruiken zonder de bijdrage van een private partij. De interesse voor deze variant was groot, van de 164 aanvragen waren er 87 aanvragen in deze vorm ingediend. De grote hoeveelheid aanvragen laat zien dat de doorgevoerde veranderingen een groot succes zijn.

Maak gebruik van de expertise van andere onderzoekers

Beschikt u zelf niet over high-end technologieën, maar wilt u graag eens gebruik maken van deze faciliteiten? Dan is het Enabling Technologies Hotels programma een uitgelezen kans om gebruik te kunnen maken van de expertise van andere onderzoekers. Naar alle waarschijnlijk gaat de regeling in 2018 weer open.

De consultants van Hezelburcht hebben ruime ervaring met het programma en adviseren u graag over de mogelijkheden. Voor meer informatie of vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen of bellen naar 088 495 20 00.

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00