Interreg MIND | Medische innovaties

Begin september werd het startsein gegeven voor het Interreg innovatieprogramma MIND (Medische Innovaties Nederland Duitsland). De Europese Unie en provincies trekken maar liefst € 3.5 miljoen uit voor mkb-bedrijven die samen met andere bedrijven en/of instellingen over de grens een vernieuwend zorginitiatief op de markt willen brengen.

Innovatie in de Life Science & Health sector

Zowel in Duitsland als in Nederland is de Life Science & Health sector een innovatieve sector met veel groeipotentieel voor de toekomst. Samenwerking tussen partijen uit de grensregio’s biedt Nederlandse partijen de kans om een nieuwe markt te betreden, terwijl Duits partijen in Nederland makkelijker hun innovaties kunnen testen. Het Interreg MIND programma ondersteunt en faciliteert dan ook samenwerkingen tussen Nederlandse en Duitse mkb-bedrijven bij de ontwikkeling van innovatieve producten die een antwoord geven op deze maatschappelijke uitdagingen in de zorg.

Project Interreg MIND

Er kan subsidie aangevraagd worden voor haalbaarheidsstudies voor de ontwikkeling van innovatieve producten, processen en diensten op het gebied van home care, self-management & telemedicine, medical devices en prevention. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal één Nederlands mkb-bedrijf en één Duits mkb-bedrijf. Dit kan eventueel worden aangevuld met andere mkb-partners, kennisinstellingen, zorginstellingen en/of een groot bedrijf.

Voorwaarden waar een haalbaarheidsproject aan moet voldoen zijn:

  • Het aan te vragen budget is 50% van de subsidiabele projectkosten tot maximaal € 60.000.
  • Subsidiabel zijn uitsluitend personeelskosten en externe kosten.
  • Er dient sprake te zijn van een evenwichtig partnerschap. Eén partner draagt niet meer dan 70% (voor bilaterale projecten) of 60% (met meer dan twee partners) van de subsidiabele kosten

Hulp bij aanvragen?

Wanneer uw project lijkt te passen binnen deze regeling, maar u geen partner heeft, kunnen wij helpen bij het vinden van de juiste partner. Hezelburcht heeft bovendien ervaren consultants die u graag helpen met het aanvraagproces. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Interreg
Gerelateerde subsidie Interreg
Interreg stimuleert innovatieve en duurzame projecten die zich richten op het sterker maken van Euro...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00