Aankondiging nieuwe oproep voor minder dierproeven

Ondanks vele initiatieven en maatregelen worden er nog steeds veel proefdieren gebruikt om nieuwe medische innovaties te testen. Dit komt simpelweg door het tekort van modellen die de mens goed nabootsen.

De Samenwerkende GezondheidsFondsen, Topsector Life Sciences & Health en Stichting Proefdiervrij stellen samen € 3,2 miljoen beschikbaar middels publiek-private samenwerkingen (PPS) voor een nieuwe subsidieoproep. De oproep wordt uitgezet in samenwerking met ZonMw en NWO.

Welke projecten komen in aanmerking?

Samenwerkingsprojecten gericht op de ontwikkeling van nieuwe, efficiënte en betrouwbare humane modellen komen in aanmerking. Zo’n samenwerking bestaat uit minimaal één onderzoeksorganisatie en één private partij. Het uiteindelijke doel van deze oproep is het mogelijk maken dat medische innovaties op deze modellen getest gaan worden, met als gevolg dat er steeds minder proefdieren nodig zijn.

Financiële toekenning en voorwaarden

Per aanvraag kan er tussen de € 500.000,- en € 1 miljoen PPS-toeslag worden aangevraagd. Het bedrag is afhankelijk van het type onderzoek en de bijdragen van private en publieke partijen aan het samenwerkingsproject.

Belangrijke data

Vanaf begin juli kunnen projectinitiatieven aangemeld worden. De deadline van de verplichte vooraanmelding is vastgesteld op 1 september 2019.

Informatie- en netwerkbijeenkomst

Exacte informatie en details worden in juli bekendgemaakt. Wij houden u hiervan op de hoogte.
In september 2019 wordt een informatie- en netwerkbijeenkomst georganiseerd. Hier krijgen geïnteresseerde partijen aanvullende informatie. Ook is dit de ideale gelegenheid om onderlinge samenwerking te verkennen.

Bent u benieuwd of uw idee past binnen deze call? Of wenst u meer informatie over de regeling? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten informeren u graag.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem gerust contact met ons op.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00