Subsidiekansen voor uw voedselinnovatie

De vraag naar plantaardige (vlees)vervangers wordt steeds groter. Dit soort vervangers passen namelijk goed in een gezond eetpatroon en zijn ideaal voor mensen die (om ethische of gezondheidsredenen) minder of geen vlees willen eten. Bedrijven spelen steeds beter in op deze behoefte. De schappen liggen tegenwoordig vol met alternatieven die vaak dezelfde structuur en smaak hebben als de niet-plantaardige variant. Deze bevatten vervolgens ook nog eens de nodige voedingsstoffen. Bent u bezig met de ontwikkeling van een plantaardige (vlees)vervanger? Ontdek de subsidie- en financieringskansen voor uw voedselinnovatie!

Onderzoek en ontwikkeling van plantaardige (vlees)vervangers

Plantaardige vervangers moeten niet alleen goed smaken, ze moeten ook een gezonde verhouding in eiwitten, vetten en koolhydraten hebben. Hierdoor schuilt er aardig wat onderzoek achter het vinden van de juiste structuur, smaak en balans in voedingsstoffen bij een vleesvervanger.plantaardig voedsel afbeelding

Voor de onderzoeksactiviteiten (speur- en ontwikkelingswerk) kunt u slim gebruik maken van de WBSO subsidie; een fiscaal instrument waarmee u een deel van de uren van medewerkers en kosten of uitgaven vergoed krijgt. Vaak hebben dit soort onderzoeken ook belang bij haalbaarheidsonderzoeken om erachter te komen of het idee economisch en technisch haalbaar is. Hiervoor bestaan er subsidieregelingen als de MIT Haalbaarheidsprojecten.

Subsidieadvies of -ondersteuning bij uw voedselinnovatie

Bent u bezig met de nieuwste voedselinnovatie die een waardevolle aanvulling is op alle bestaande plantaardige (vlees)vervangers? Benut alle relevante subsidies optimaal met de hulp van Hezelburcht! Onze specialisten zoeken graag voor u uit waar de kansen liggen.

Ontdek de mogelijkheden!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Schakel de specialisten van Hezelburcht in bij het verkennen van de subsidie- en financieringskansen van uw voedselinnovatie! Neem contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com. Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00